El ple de Sagunt sol·licita al Govern que assumisca la posada en funcionament i manteniment de la dessaladora

0
813
PImatge del ple de Sagunt

La decisió s’ha pres per unanimitat de tots els partits del ple municpal, que també informarà de l’acord als grups polítics de les Corts i de la Diputació

En el ple del 25 de juliol s’ha aprovat per unanimitat la sol·licitud al Ministeri de Transició Ecològica, perquè assumisca a través del seu pressupost el cost total de l’engegada i manteniment de la desaladora de Sagunt. D’altra banda, també s’ha aprovat donar trasllat del present acord al govern Central, així com al Govern de la Generalitat Valenciana, als grups polítics amb representació en Corts i a la Diputació de València.

El conveni regulador, per part de l’Ajuntament de Sagunt i l’empresa Aguas de las Cuencas Mediterráneas, S.A.-ACUAMED, per al finançament i explotació del sistema de subministrament d’aigua dessalada va ser aprovat per la Corporació Municipal en la sessió plenària del 28 de desembre de 2006 i signat l’11 de gener de 2007. En ell s’establien les condicions per a la construcció i explotació de la planta desaladora.

Segons s’explica en el text de l’acord quan es va projectar la desaladora es va fer des de la convicció que hi hauria una demanda d’aigua que no és podria afrontar des del municipi posat que no teníem suficients recursos hídrics per a proveir el creixement, sobretot industrial, de Parc Sagunt, que suposava entre sis i nou milions de metres quadrats. Per tant, feia falta solucionar-ho amb un recurs extra. En eixe moment, que era una època de sequera, el ministeri estava plantejant la construcció de desaladoras, que de fet s’han dut a terme a Torrevella, a Moncofa, en Orpesa i a Sagunt.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt rep 38 estudiants del pla 'La Dipu et Beca' 2017

El conveni, tal com es va signar en el seu moment, indicava que l’Ajuntament de Sagunt es faria càrrec d’amortitzar el cost i del manteniment de la desaladora, cosa que en la situació actual no es pot assumir, segons s’afirma en l’acord plenari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here