El ple de Sagunt aprova el projecte del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

0
1068
Ajuntament de Sagunt

El projecte dissenyat per a Sagunt inclou un nou horitzó de finalització de les fases previstes situat en 2024

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt va aprovar este dimarts el projecte del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Els vots a favor van ser de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSOE i del Grup de no adscrits, l’abstenció d’Iniciativa Porteña i els vots en contra del Partit Popular i Ciudadanos.

El projecte del PMUS, presentat per la delegada de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, integra propostes que plantegen les estratègies a desenvolupar en l’àrea de la mobilitat que ha de guiar l’Ajuntament en el seu objectiu final d’aconseguir un municipi amb una mobilitat el més sostenible possible.

D’esta manera afirmen que s’aconseguirà que els ciutadans i les ciutadanes realitzen els desplaçaments de la forma més sostenible possible i menys perjudicial per a la resta d’habitants, millorant la seua qualitat de vida i seguretat, i al seu torn es pretén aconseguir que tots i totes tinguen el dret i els mitjans per a poder desplaçar-se lliurement.

El document es desenvolupa després d’una prèvia recopilació de dades i treball posterior d’anàlisi, detallant la situació de la mobilitat del municipi. En este s’inclou la majoria de les propostes ciutadanes recollides en els mapatges urbans, s’ha portat a diverses comissions informatives i s’ha arreplegat quasi la totalitat de les propostes realitzades pels grups tant del govern com de l’oposició.

Els objectius destacables són la pacificació del trànsit, el foment del transport públic, els cicle carrils, contemplar com a annex 1 el tren al Port de Sagunt, com a annex 2 una anàlisi de mobilitat del nucli urbà d’Almardà, Corinto i Malvarrosa, concedir autonomia als polígons industrials per a regular-se mitjançant el seu propi pla de mobilitat, donant-los per part de l’Ajuntament una sèrie de pinzellades i trets principals perquè es faça en el seu benefici, i coincidir amb els marcs europeus i de seguretat d’actuacions que es promouen a escala europea.

Després de l’anàlisi de la situació actual i la prevista en el pla, es redefinix l’evolució de la situació configurant un nou horitzó situat en 2024, en incorporar una nova fase que inclou el nou període 2020-2024.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí