El ple d’Ontinyent aprova per unanimitat demanar el reforçament de l’atenció primària a la ciutat

0
3236
Imatge de la sessió del plenari d'Ontinyent celebrada a la Sala Gomis.

Paula Soler destaca la importància de dotar de més personal, equipament i recursos els professionals sanitaris per fer front a possibles noves crisis

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups polítics (La Vall Ens Uneix, PP i Compromís) una proposta que demana el reforçament de l’atenció primària a la ciutat, amb diverses peticions adreçades a Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya, després que la crisi de la COVID-19 “haja mostrat la necessitat indiscutible de reforçar el treball de Salut Pública”.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, tenia paraules d’agraïment als professionals sanitaris “per la gran tasca que han estat fent durant tot este temps. Creguem que és moment de recordar que ells són els herois d’esta crisis, perquè s’han deixat la pell, dia a dia, mes a mes fent hores extra, doblant torns, sense dies lliures, vetllant per la salut de la població. Sense el seu gran esforç humà i professional hui no estaríem en el punt que estem i de nosaltres depèn no tornar enrere».

La proposta presentada per La Vall Ens Uneix reclama demanar a la Conselleria de Sanitat el reforç al personal i els recursos econòmics, materials i organitzatius dels tres centres d’atenció primària de la ciutat. A més a més, demana dotar als centres dels recursos per a la millora del diagnòstic i tractament, evitant desplaçaments innecesaris; i aprofundir en campanyes formatives sobre la importància de la salut pública. Igualment, es reclama en aquest cas al Govern d’Espanya la creació d’una entitat estatal de salut pública, que s’encarregue de coordinar la seua activitat amb altres centres autonòmics i estatals.

Paula Soler afegia que des del Govern d’Ontinyent s’entén la sanitat com un pilar fonamental del benestar de la ciutadania que s’ha de defensar, “i per això cal reforçar els serveis tant d’Atenció Primària, com els serveis d’especialitat, d’hospital i d’urgències, perquè els professionals sanitaris i els centres on desenvolupen la seua tasca puguen fer front a possibles noves crisis». En paraules de la regidora, “la pandèmia de la COVID-19 ha evidenciat que necessitem més inversió en Sanitat”, però açò, continuava, “no és cap secret, ni una novetat provocada per la COVID-19, ja que aquesta pandèmia sols ha mostrat una realitat latent després de prop de 20 anys de retallades des del Govern Central i l’autonòmic», concloïa.

Regidoria de Sanitat i Salut Pública

El regidor i la regidora del grup municipal Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, portaven a aquesta sessió una proposta per reivindicar el suport i la protecció a l’Atenció Primària i la Salut Pública, i recuperar la Regidoria de Sanitat i Salut Pública a l’Ajuntament d’Ontinyent, que va ser eliminada de l’organigrama municipal per l’actual govern de majoria absoluta.

La moció va ser tombada amb 4 vots favorables dels grups Compromís per Ontinyent i Partit Popular i 16 vots en contra del grup La Vall ens Uneix, qui va demanar retirar el punt que proposava la recuperació de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública. Tot seguit, es va votar la inclusió en l’ordre del dia del Ple d’una moció idèntica, exceptuant el seté punt de l’acord, proposada per la Vall ens Uneix.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha lamentat que «el debat d’una moció constructiva, que buscava dotar de major rellevància una regidoria que considerem fonamental en el moment actual, s’haja convertit en un circ per part de la Vall ens Uneix. El sistemàtic menyspreu que aquest govern municipal està fent del treball i les propostes de l’oposició és preocupant i lamentable».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here