El Pla per la Diversitat i la creació de la Comissió Interinstitucional contra la LGTBIfòbia seran els grans reptes del Consell LGTBI de Gandia

0
613
Un dels moments de la reunión del Consell de Diversitat.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, presidia la constitució formal del primer Consell Sectorial LGTBI, per la diversitat, de la ciutat de Gandia. Un òrgan formal administratiu on s’hi troben representants dels col·lectius LGTBI de Gandia i la comarca, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, així com col·lectius que des de diferents àmbits treballen la Diversitat (comunitat educativa, agents socials, sanitaris).

Un representant de cada grup polític municipal, associacions LGTBI de la ciutat (CLGS, Independence Gay, Mujeres por la Dignidad, Associació Cultural Poliqroma); ONG’s amb implantació a la ciutat que tinguen entre les seues finalitats las de potenciar la diversitat immigrant en tots els seus aspectes: Creu Roja Gandia; Defensor de la Ciutadania; Tècniques de l’Àrea de Diversitat de l’Ajuntament de Gandia; Sindicats de la ciutat: UGT, CCOO; Coordinadora d’AMPES; Consell Escolar Municipal; Universitats de Gandia; UPV i UV; Membres de qualsevol altra associació, col·lectiu o entitat de la ciutat de Gandia, que promoguen polítiques igualitàries i de diversitat: Consel dels Joves de Gandia, Fundación Daniela i la web comunitatgay.com.

“És un dia històric, però no ens quedem en la foto, ja que hi ha molta feina per davant. Hem d’aconseguir que la diversitat siga vista des de la normalitat, acabar amb la LGTBIFòbia. Tenim la voluntat de demostrar que una ciutat orgullosa de ser diversa és una societat rica”, ha assegurat Milvaques, qui ha destacat dos objectius bàsics que s’abordaran al consell.

En primer lloc, la redacció i aprovació, abans que finalitze la legislatura, del Pla Municipal per la Diversitat LGTBI. Pioner a la ciutat de Gandia i un dels primers del territori valencià. “En ell abordarem la diversitat de forma transversal, des de totes les àrees de l’administració i la societat”.

El segon gran repte és al creació d’una Comissió Interinstitucional contra la LGTBIfòbia, integrada, entre d’altres, per: Sistema sanitari (Hospital de Gandia); Sistema Judicial (Jutjats de Gandia); Sistema Policial (representants dels cossos de seguretat de la ciutat); Centre de la Diversitat (tècnic/a, coordinador/a, regidor/a); representants d’associacions LGTBI; AMPES i Consell Escolar Municipal… “Una comissió que marque els protocols d’actuació i els pose a l’abast de les administracions, centres educatius… I de les persones que puguen ser víctimes de la LGTBIfòbia”.

“Evidentment, treballar en dos pilars fonamentals com són l’educació des de la base, l’escola (en breu ja presentarem un projecte en aquest sentit), i la formació dels professionals que es troben amb situacions de diversitat: docents, sanitaris, policies, funcionaris de l’administració local, etc… I tot això unit a les activitats lúdiques i commemoratives dels drets LGTBI, moltes de les quals ja s’han posat en marxa aquesta legislatura, com ara la celebració de les dues edicions de l’Orgull Gandia, el Dia de la Visibilitat Lèsbica, Trans, Bisexual… o contra la LGTBIfòbia. Activitats que ens recorden que, malauradament, encara hem d’eixir al carrer per reivindicar la normalització i denunciar la violència que s’exerceix contra les persones per la seua identitat de gènere, orientació sexual… Pel dret a estimar amb llibertat, al cap i a la fi”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here