El Pla de Millora dels Polígons Industrials d’Ontinyent permetrà optar entre gestió municipal o privada

0
1584
Jorge Rodríguez i Jaime Peris han explicat el pla

El pla dotat amb 800.000 euros per l’Ajuntament dóna noves facilitats als propietaris per arribar a una inversió conjunta superior als 2 milions d’euros

El Pla Municipal de Millora de Polígons Industrials 2018/2019, dotat amb 800.000 euros per l’Ajuntament d’Ontinyent, permetrà optar entre gestió pública o privada i es podran sol·licitar les ajudes fins el proper 28 de febrer. Aquest divendres 16 de febrer s’han publicat en el BOPV les convocatòries d’un pla que podrà suposar una inversió conjunta públic-privada superior als 2 milions d’euros, i que sumat als 2’7 milions invertits en actuacions als polígons subvencionades per l’IVACE i la Diputació, permetrà arribar als 4’7 milions en millores urbanístiques a les zones industrials en esta legislatura.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava la setmana passada estes novetats a representants del sector empresarial local en un encontre inclòs en el cicle de reunions ‘Ontinyent marca el camí’, on destacava que el pla “ofereix l’alternativa d’una gestió pública o privada per donar les màximes facilitats als propietaris, amb l’objectiu de seguir fent passes junts cap a una reindustrialització sostenible que ajude a crear llocs de treball”, destacava.

Segons s’exposa a les bases del Pla Municipal de Millora dels Polígons 2018/2019, els beneficiaris del pla amb gestió pública podran ser propietaris de terrenys o edificis situats en qualsevol dels polígons. A la gestió privada, a més, podran optar agrupacions i altres tipus d’unitat econòmica d’acord amb la legalitat.

Les actuacions subvencionables són en tots dos casos d’obres d’urbanització (acabament, dotació d’infrastructures, renovació o reforma) sobre terrenys de propietat municipal al cas de la gestió pública, i sobre terrenys cedits a l’Ajuntament al cas de la privada. La quantia serà en tots dos casos de fins al 50% del cost elegible, amb un import subvencionable que no inclou l’IVA, i que es calcula sobre el pressupost del projecte d’execució a la gestió pública i sobre el pressupost de l’avantprojecte a la privada. S’inclouen en tots dos casos les despeses de redacció del projecte i direcció tècnica, però al cas de la gestió privada també s’inclouran les despeses de supervisió municipal del projecte.

Quant a l’execució de les obres, al cas de la gestió pública estes són contractades i executades per l’Ajuntament, que ha d’obtenir els permisos i llicències necessaris. Al cas de la gestió privada, les obres seran contractades i executades pels propietaris dels terrenys, amb la supervisió tècnica de l’Ajuntament, havent d’obtenir els propietaris els permisos i llicències necessàries.

Finalment, pel que fa a la liquidació de la subvenció, a la gestió pública l’Ajuntament, després de contractar i executar les obres, emetrà una factura als beneficiaris per l’import de les actuacions realitzades. Els beneficiaris hauran de pagar a l’Ajuntament el 50% de la base imponible de la factura, més la totalitat de l’IVA, que el beneficiari podrà compensar. El 50% restant de la base imponible serà la subvenció municipal. En el cas de la gestió privada, per a liquidar la subvenció, els propietaris han d’acreditar a l’Ajuntament la finalització de les obres i el pagament d’almenys el 50% del cost subvencionable.

Els sol·licitants de la convocatòria d’aquest pla, que es va paralitzar amb motiu de les obres de l’IVACE, han de tornar a presentar la sol·licitud per a participar en esta convocatòria, encara que no serà necessari presentar de nou tota la documentació, que ja està en poder de l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí