El Pla Director de la línia fèrria Sagunt-Terol-Saragossa estarà llest en tres mesos

CaixaBank - MyBox

0
965
Estació del tren de Sagunt

Hi ha un pressupost inicial de 335 milions d’euros, segons ha anunciat aquest dijous el president d’Adif, Juan Bravo

El Pla Director de la línia fèrria Sagunt-Teruel-Zaragoza estarà llest en tres mesos i arreplegarà informació “al detall” de totes les actuacions a realitzar, per a les quals hi ha un pressupost inicial de 335 milions d’euros, que podria “oscil·lar”, segons ha anunciat aquest dijous el president d’Adif, Juan Bravo, qui ha participat en una reunió de la Comissió de Seguiment del Corredor Cantàbric-Mediterrani en la Delegació del Govern a Aragó.

Aquest pla inclourà informació sobre cadascuna de les actuacions amb un abast concret, xifres certes i un full de ruta per a “recuperar la plena potencialitat de tota la línia”. Ha apuntat que s’estan concloent els projectes de construcció de set apartaderos per a incrementar la seua longitud i licitar-los a principis del pròxim any. Així, abans de finalitzar 2017 també es culminarà la redacció dels projectes per a la creació de apartaders per a trens de mercaderies de 750 metres en les estacions d’Estivella, Navajas, Barraques, Pobla de Valverde, Teruel, Ferreruela i Cariñena.

El president d’Adif ha observat que “en aquests escassos mesos hem aconseguit uns assoliments importants amb xicotetes actuacions”, en col·laboració amb els Governs autonòmics, en al·lusió a l’increment del nombre de solcs de tres a 15 i la reducció dels temps del transport de mercaderies de 10 a set hores. A més, s’ha reduït en 23 minuts el temps mitjà del transport de viatgers i s’ha posat en servei el denominat ‘tren terra’ en “un bon tram”, amb la previsió de concloure enguany.

S’incorporaran al pla projectes per a millorar la capacitat de la via i optimitzar la xarxa amb una inversió d’1,3 milions. S’actuarà sobre 11 estructures per a aconseguir que els trens puguen suportar de 20 a 22,5 tones per eix. En concret, s’actuarà en un pont metàl·lic del tram Estivella-Sagunt i en dues lloses i vuit ponts, tots ells de formigó, situats en els trams Teruel-Caparrates (1), Caparrates-Port Escandón (2), Port Escandón-La Pobla de Valverde (1), La Pobla de Valverde-Sarrión (1), Habita de Rubielos-Barraques (2), Barraques-Masadas Blanques (1), Masadas Blanques-Caudiel (1) i Algar-Estivella (1).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here