El pirata Dragut torna per a saquejar Cullera en una recreació històrica

0
2209
La recreació rememora la llegenda del pirata de fa cinc segles que va arribar a Cullera

El municipi otrna a oferir la recreació de la llegenda del turc que va sembrar el caos en la vila fa més de cinc segles

Dragut torna a Cullera per segon any consecutiu per a saquejar-la. Es tracta d’una recreació històrica teatralitzada que explica la llegenda d’este pirata turc que va assaltar la Vila fa més de cinc segles sembrant el pànic entre els cullerencs.

Després del gran èxit de l’edició anterior, l’Ajuntament de Cullera torna a apostar per este espectacle en viu que recorda un dels episodis més terrorífics i mítics de la història local.

Tindrà lloc el dissabte 2 de juny, a partir de les 19 hores, i començarà amb el desembarcament de Dragut i els seus pirates en les aigües del Xúquer, en el carrer del Riu, just enfront de la Casa de l’Ensenyança.

Li seguiran recreacions de batalles i segrestos fins a la plaça d’Espanya en una sort de coreografies en les quals les llances, les espases i les gumies ressonaran pels carrers fins a arribar al Mercat Municipal, on es realitzarà un intercanvi d’esclaus.

L’esdeveniment, d’unes dos hores de durada, s’emmarca dins del programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d’accions impulsades pel consistori que busquen dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

L’activitat està organitzada per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus, encapçalada per Amparo Jover, i pretén convertir-se en una tradició local i un atractiu turístic que aconseguisca atraure visitants de tot arreu per a gaudir de l’espectacle.

L’objectiu, recorda Jover, és recrear amb fidelitat tot l’ocorregut el 25 de maig de 1550 quan Dragut va entrar a la Vila assetjant i segrestant dones i xiquets, emportant-se un gran botí a canvi del seu alliberament.

A la teatralització cal sumar com a novetat enguany un mercat pirata que estarà en el carrer del Riu des de divendres que ve i fins al diumenge.

L’ajuntament espera que es repetisca el gran èxit de públic de l’any passat, quan milers de persones van omplir el centre de Cullera, i que l’esdeveniment servisca d’al·licient per als serveis hostalers de la localitat.

La cova

En l’actualitat Cullera és l’únic municipi de tota la península amb un museu dedicat a la pirateria. Està situat en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens abans d’atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI. Allí es poden trobar artefactes utilitzats per pirates de l’època i una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí