Pere Fuset presenta la imatge de la Setmana Santa Marinera

0
1310

“Volem que tota la ciutat la senta com a pròpia”, afirma Pere Fuset, que demà divendres farà el pregó de “la segona festa amb major participació de València”

El cartell realitzat per Vicente Ramón Pascual és la imatge que obri les publicacions de la Setmana Santa Marinera, presentades hui en l’Ajuntament, i identifica les celebracions que tindran lloc entre els dies 6 i 16 d’abril en el marc de la qual el regidor de cultura Festiva, Pere Fuset, ha qualificat com la segona festa amb major participació de la ciutat i la festa gran dels Poblats Marítims.

“València es prepara un any més per a viure la seua Setmana Santa Marinera, que és la Setmana Santa d’una València que besa la mar, i des de l’Ajuntament volem que tota la ciutat la senta com a pròpia i les valencianes i valencians s’acosten al Cabanyal, al Grau i al Canyamelar a conéixer eixa festa”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en l’acte de presentació de les publicacions d’esta celebració que protagonitzarà la vida en els Poblats Marítims entre els dies 6 i 16 d’abril, encara que els actes col·lectius principals tindran lloc els dies 13, 14 i 16 d’abril.

Estes publicacions que prepara la Junta Major de la Setmana Santa Marinera: el programa de mà, el llibre oficial i el cartell anunciador, porten com a portada la imatge gràfica realitzada per Vicente Ramón Pascual. Segons ha explicat Consuelo Silvestre, responsable de publicacions de la Junta Major, del programa de mà s’han editat 40.000 exemplars, dels quals 17.000 es repartiran en les oficines de turisme; 2.500 cartells i 3.500 llibres oficials”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els Premis Caliu tornen a reconèixer el treball d’igualtat i inclusió en les Falles de València

Pere Fuset, que divendres que ve farà el pregó de “la segona festa més important de la ciutat quant a participació, però el que és més important: la festa gran de la València marinera, dels poblats marítims”, segons les seues paraules, ha assenyalat que, a més del format paper, “eixes publicacions que serviran per a explicar tots els actes i les curiositats d’una festa molt completa i molt diversa, també es podran trobar, per segon any, tant en la pàgina web de l’Ajuntament com en la app València, en la qual qualsevol usuari podrà descarregar-se des de la seua casa estes publicacions i consultar totes les dades i detalls de la Setmana Santa Marinera”.

El regidor ha expressat el desig de l’Ajuntament de contribuir “al fet que esta festa siga sentida pel conjunt de la ciutat, i que tots els valencians i valenciana prenguen consciència que València també té Setmana Santa”, una celebració en la qual entre confrares, clavariesses, personatges, col·laboradors, etc. , ”participen més de 5.000 persones”.

Abans de donar la paraula a José Vilaseca, secretari general de la Junta Major, Pere Fuset ha convidat tots els valencians a visitar l’exposició de fotografies sobre la setmana Santa Marinera de la qual és autor el fotògraf Pedro Molero, que es pot vore en el Museu de la Setmana Santa Marinera. Més tard, el regidor de Cultura Festiva ha avançat que en el seu pregó del divendres, que el seu contingut encara està ultimant, tractarà de “traslladar l’emoció que sent una persona que participa en el Setmana Santa. No serà un sermó ni una tesi doctoral, però sí una trucada breu a València i als valencians, una invitació a descobrir la Setmana Santa Marinera”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Falleros y artistas eligen mañana y el miércoles las fallas municipales de 2019

José Vilaseca, secretari general de la Junta Major, ha ressaltat la importància del cartell de Vicente Ramón Pascual “que obri estes publicacions i és la imatge més recognoscible que identifica les celebracions i ajuda a conéixer les seues particularitats”. En el programa de mà s’inclou la relació dels actes processionals, dels personatges bíblics, dels actes col·lectius més importants, així com un plànol de recorreguts i ubicació de les imatges i un quadre amb l’orde de formació de germandats, corporacions i confraries, degudament identificades per les seues parròquies, indumentàries i colors.

Para ver las noticias más importantes del día, haz click aquí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here