Per al 9 d’Octubre, ‘Les danses a l’escola’ a Xàtiva

0
2649
Les visites ja han començat als centres escolars

L’Escola de Danses de Xàtiva visita les escoles infantils per apropar la tradició als xiquets de cara a la diada dels valencians

Aprofitant la data del 9 d’octubre, la Regidoria d’Educació, de la mà d’Amor Amorós, i l’Escola de Danses de Xàtiva han organitzat un calendari de visites a les escoles d’educació infantil de la ciutat. L’objectiu d’aquesta activitat és difondre les tradicions autòctones i apropar a l’escola els balls més populars de la nostra ciutat i comarca. Amb ‘Les danses a l’escola’ es pretén que els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys passen una estona gaudint i coneixent millor la nostra tradició.

Des de l’Ajuntament es destaca que Xàtiva té un extens i ric patrimoni folklòric que forma part de la cultura i de la història de la ciutat i, amb aquesta iniciativa, es vol que els menuts siguen protagonistes també d’aquesta festa del 9 d’octubre de la mà de l’escola de danses de Xàtiva. El ball propi i tradicional del País Valencià és la dansà. Es balla al carrer i hi participa tot el qui vol, tinga molt o poc coneixement del ball: s’adequa al nivell de cada ballador o balladora.

El mestre de ball Sebastià Garrido destaca que “la dansà és la mare de tots els balls ja que a partir dels seus passos prenen forma altres tipus de balls. La Costera, i en particular Xàtiva, és rica en folklore perquè compta amb diferents i variats estils de cants i de balls. Això es deu a la situació geogràfica privilegiada de la nostra ciutat, que sempre ha sigut zona de pas”.

Xàtiva també compta amb gran quantitat de peces de ball que feien servir gent de diners en les seues cases que comptaven amb saló de ball. Aquestos balls no naixien de la tradició popular sinó que la música la componia algun mestre de capella i un mestre de ball era l’encarregat de muntar el ball i ensenyar-lo. Entre aquestes peces destaquen els boleros.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Font de la Figuera presenta la seua programació per a la diada del 9 d'Octubre

Calendari de les visites a les escoles:

4 d’octubre
9.00h – 10.00h …….Betania
10.30h – 11.30h ……Trisol
11.30h – 12.30h ……Taquígraf Martí
16.00h – 17.00h …… A gates

5 d’octubre
9.00h – 10.00h …….Ninos
10.30h – 11.30h ……El Corro
11.30h – 12.30h ……Attilio Bruschetti

6 d’octubre
10.00h – 11.30h …. Al pati de la Casa de la Cultura, acte de lliurament del concurs literari per a alumnes de 6é de Primària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here