Pepe Serna relleva a Càndid Penalba com a president de la patronal tèxtil valenciana Ateval

0
737
Pepe Serna, nou president d'Ateval

Serna comptarà amb Penalba com a vicepresident d’Ateval, mentre la segona vicepresidència serà per Jorge Mataix

La finca la Clariana d’Ontinyent va acollir aquest dimarts l’assemblea extraordinària de la patronal tèxtil Ateval que va comptar amb la participació de més de 200 assistents i en la qual es va acordar per unanimitat l’elecció de Pepe Serna com a nou president. Serna relleva en el càrrec a Càndid Penalba després de dos anys al capdavant de la patronal i que ara passarà a ser vicepresident, mentre el vicepresident segon serà Jorge Mataix.

serà president executiu, atés que l’organització va decidir ja l’any passat en la seua reforma d’estatuts que la presidència poguera ocupar-la el secretari general, en comptes d’un empresari, com havia sigut fins ara.

Després de la seua elecció, serà el primer president que no és un industrial del sector. Una fórmula que ja van adoptar en el seu moment altres sectors, com el calçat o el joguet. El nou mandatari de Ateval ha sigut elegit per unanimitat amb 173 vots valorables, sense abstencions i sense paperetes en contra.

La candidatura de Serna era l’única que s’havia presentat a aquests comicis i no ha sigut estrany que la seua proclamació haja sigut per unanimitat. Però, a més, ocupar el càrrec de secretari general de Ateval durant els últims 24 anys era un factor de valor afegit, ja que coneix la profundament l’organització i a tots els empresaris associats.

Dels 40 membres que componen l’executiva, dotze són nous. «Un terç es renova i d’aqueix terç, hi ha cinc empresàries i set empresaris joves», ha apuntat després de l’elecció. Serna considera que en l’executiva ha d’haver-hi un equilibri entre l’experiència i la joventut «que permeten la continuïtat de Ateval i els seus projectes», ha afegit.

Sap que assumeix la presidència en un moment clau, després de patir la indústria del tèxtil, com altres sectors, l’impacte dela crisi del coronavirus. Per això admet que ha de ser el moment de fer un gran salt i enfortir al sector sota els criteris de «la modernització, la sostenibilitat, la concentració i la digitalització», entre altres reptes.

La cloenda de l’acte la va realitzar el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, qui va agrair i reconéier la «labor apassionada» de Càndid Penalba en els últims anys i la seua «visió durant la pandèmia», al mateix temps que ha desitjat sort al recentment estrenat president, José Serna, «a qui avala la seua experiència i coneixement del sector».

Per a Rafa Climent, la trajectòria de Ateval l’ha convertida en una de les principals associacions empresarials de la Comunitat Valenciana, «amb un paper fonamental com a interlocutor i col·laborador en el disseny de les polítiques públiques».

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per la seua banda ha volgut agrair a Penalba el treball fet als últims anys, i destacava que amb el nomenament de Serna “de segur que podrem seguir comptant amb ATEVAL per treballar colze a colze com sempre hem fet en benefici de la ciutadania», amb accions com el Clúster del tèxtil sanitari posat en marca amb l’impuls de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’assessorament d’Ateval. Un treball, afegia, «que ens permeta seguir oferint possibilitats perquè les empreses d’Ontinyent tinguen noves vies de negoci i puguen contribuir a la creació de llocs de treball i l’impuls de l’activitat econòmica a la nostra ciutat», assenyalava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí