Pep Gimeno ‘Botifarra’ presentarà el seu nové disc al Festival de la Cançó de la Fira d’Agost de Xàtiva

0
2407
'Botifarra' serà una de les principals actuacions de la Fira de Xàtiva

Totes les nits des del 15 fins al 19 d’agost, la plaça de la Seu congregarà una interessant mostra d’espectacles teatrals

La programació d’espectacles de l’espai escènic de la plaça de la Seu per a la Fira d’Agost ja està tancada. Les actuacions, que començaran totes a les 23 hores, arrancaran el dimecres 15 d’agost amb el Festival de la Cançó, que inclourà la presentació del disc ‘De banda a banda del Mediterrani’, de Pep Gimeno Botifarra i Ahmed Touzani. El nové disc de Botifarra fusiona la música valenciana i magribina. En ell es poden escoltar 12 peces en que les músiques tradicionals valenciana i nord-africana es barregen amb tota naturalitat. Com diu encertadament en el text de presentació el prestigiós crític musical Josep Vicent Frechina, Botifarra i Ahmed Touzani “detecten en les músiques populars de les dues bandes de la Mediterrània parentius propers, avinences melòdiques estretes, ritmes consanguinis, afinitats subtilíssimes.”

Dijous 16, la companyia La Estampida posarà en escena ‘Las princesas del pacífico’, un muntatge dirigit amb mestria per José Troncoso sobre un text d’Alicia Rodríguez, Sara Romero i el mateix Troncoso. Alicia Rodríguez i Belén Ponce de León interpreten els papers d’Agustina i Lidia (tia i neboda), dos personatges que viuen reclosos a la sala de casa seua, dos éssers a deu minuts de la realitat, amb una única finestra al món: la televisió. Ací tenen el seu bastió per a no resultar danyades mentre es converteixen en cronistes de les desgràcies alienes. Comèdia negra, drama, thriller, terror o comedia costumbrista es barregen en ‘Princesas del Pacífico’ durant els 70 minuts que dura l’obra.

Divendres 17, El Far Projectes Teatrals presenta ‘Cinc actrius lligen Rodoreda’, muntatge dirigit i interpretat per Pepa Juan, junt amb Pilar Almeria, Cristina Garcia, Rosana Espinós i Amparo Vayà. Un suggestiu itinerari a través de la figura i l’obra de Mercè Rodoreda. Un breu repàs per la vida de l’escriptora catalana i per una mostra dels seus contes. Cadascuna de les actrius passarà en algun moment per la seua taula per recordar. Es posarà en la seua pell per parlar de la infantesa, de jardins, d’amor, de literatura, del pas del temps, de la mort. Escoltaran amb fruïció les paraules de l’escriptora i aquestes evocaran en elles el seu propi món, un breu repàs també dels seus records.

Dissabte 18, la companyia Teatre del Poble Valencià oferirà ‘Caries’, una comèdia de Juan Luis Mira, dirigida per Pascual Carbonell, amb Juansa Lloret, Ernesto Pastor i Arantxa González. Pot un petó guarir la càries? Una suite, un magnat totpoderós, un científic amb ànima de perdedor decidit a ser Woody Allen i Tarantino al mateix temps, una pistola, una intèrpret de polonés i el que faça falta.

La programació de teatre a la Seu clou diumenge 19, amb ‘Separeu-vos junts’ de la prestigiosa companyia La Dependent, un text de Gemma Miralles dirigit per Pepa Miralles i interpretat per Jordi Ballester, Marta Chiner, Gemma Miralles, Vicent Pastor, Natàlia Nadal i Inés Fernández. Què passa quan uns pares es separen? Quin paper passen a exercir els fills? Com viuen l’experiència i s’adapten a aquesta nova vida? Júlia, la protagonista, té les respostes o almenys les ha de madurar de cop perquè es converteix en l’únic llaç de connexió entre els seus progenitors. Alhora ella mateixa ha de mutar a la força en un entorn que ja no és l’habitual. Noves relacions, parelles que es desfan i d’altres que es fan. La teranyina de les relacions familiars en to de comèdia des de la perspectiva d’una filla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí