Pel·lícules per ensenyar història als alumnes de Sueca

0
2754
Imatge de la presentació de la iniciativa educativa a Sueca.

El projecte ‘Cinema Històric’ servirà per facilitar l’aprenentatge de la història entre l’alumnat de 4t de l’ESO

El col·legi María Auxiliadora, promotor de la iniciativa, i les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sueca, van presentar ahir a la vesprada a la sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví, un nou projecte amb el títol ‘Cinema Històric’, a través del qual l’alumnat de 4t de l’ESO de tots els centres escolars de la ciutat, tindran l’oportunitat de servir-se del visionat de pel·lícules de cinema històriques amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge d’esta matèria i la participació activa dels i de les estudiants.

El projecte està dirigit a l’alumnat de Secundària, en concret de 4t de l’ESO, encara que els organitzadors es plantegen ampliar-lo a més edats en pròximes edicions. “El nostre objectiu és que gaudisquen del cinema i, al mateix temps, els servisca com a instrument per a aprendre d’una manera diferent. Volem que siga el propi alumnat el que presente les projeccions i, posteriorment, després del visionat de les pel·lícules, participe en un debat conjunt amb altres centres que els faça reflexionar històricament”, ha explicat Gloria Mafé, professora de Geografia i Història del col·legi María Auxiliadora i una de les impulsores del projecte. Així mateix, Mafé ha volgut agrair la col·laboració des del primer moment de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

“Quan Gloria Mafé va vindre a presentar-me el projecte, li vam manifestar la nostra total predisposició a col·laborar perquè creiem que és el nostre deure donar suport a este tipus d’iniciatives que fomenten l’educació entre l’alumnat d’una forma tan didàctica i participativa. A més, mai s’havia realitzat a Sueca un projecte d’estes característiques, en el qual participen tots els col·legis. Des de l’Ajuntament, els cedim la sala de projecció i les pel·lícules i, a partir d’ací, cada professor o professora d’història podran treballar el material que hagen preparat”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó. Per la seua part, el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, ha expressat també el seu interés en el projecte i la seua predisposició a col·laborar perquè arribara a tota la comunitat educativa, “tota iniciativa que servisca per a fomentar la integració de la cultura dins de l’educació, servirà per a millorar encara més el sistema”.

El programa ‘Cinema Històric’ s’oferirà a la sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví. Les pel·lícules es projectaran un divendres de cada mes dins de l’horari lectiu de l’alumnat. Els films triats per a este primer trimestre són: ‘L’Últim Mohicà’, a l’octubre; ‘Temps Moderns’, al novembre; i ‘Jojo Rabbit’, al desembre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí