Pedro Sánchez encapçala a Alzira la celebració PSOE de la reversió pública de l’hospital de la Ribera

0
1584
Pedro Sánchez i Ximo Puig en l'acte del PSOE a Alzira

El líder del PSOE ha reivindicat la reversió pública realitzada pel govern de Ximo Puig de l’hospital privatitzat pel PP

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha protagonitzat aquest dijous un acte al costat del secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, en la localitat valenciana d’Alzira, on es troba l’Hospital de la Ribera, l’emblema de la privatització sanitària del PP valencià i el primer a ser rescatat per a la gestió pública el passat 1 d’abril.

Precisament, la sanitat ha marcat gran part de la breu intervenció de Sánchez -només vint minuts-, qui ha dit que la seua visita a Alzira servia per a “festejar” un èxit col·lectiu, la recuperació “per a tots” d’alló que el PP “va posar en mans d’uns pocs”, en referència a la reversió de l’àrea de salut que fins a fa tan sol uns dies gestionava l’empresa Ribera Salut. “Alzira és el símbol del compliment de la paraula donada”, ha assenyalat el líder socialista en relació a la decisió de la Generalitat Valenciana: “és un exemple del transformador de la política, que pot fer coses grans per als ciutadans”.

El secretari general del PSOE ha mostrat el compromís del seu partit amb la sanitat pública: “anem a blindar-la com un dret fonamental, ho anem a fer quan s’òbriga la reforma de la Constitució”. També ha avançat que, si arriba al Govern, derogarà el reial decret del 2012 que va suposar una retallada en la sanitat pública: “va expulsar a 900.000 ciutadans del sistema i a 30.000 treballadors i va obrir la porta al copagament farmacèutic, eliminant 400 fàrmacs de la cobertura de la Seguretat Social”. “Els espanyols van passar de ser ciutadans a assegurats”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ximo Puig anuncia que la Generalitat posarà en marxa en solitari Parc Sagunt II si el govern no col·labora

“Alguns s’obstinen a traure’s màsters en corrupció i engany [en clara al·lusió al cas de la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes], però suspenen en assignatures fonamentals com defensar el patrimoni públic i l’Estat del Benestar”.

Ximo Puig també s’ha referit a la reversió d’Alzira: “és un honor complir amb la paraula donada. Com vam dir, si governàvem, l’Hospital de la Ribera seria públic”. El president de la Generalitat ha reconegut que va ser una decisió “difícil” però que ha retornat la credibilitat a la política: “hem fet xicotetes actuacions que han sigut xicotetes revolucions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here