Pedreguer inicia el procés d’elaboració del reglament de participació ciutadana

0
1055

L’ajuntament de Pedreguer ha iniciat el procés per a l’elaboració i aprovació d’un Reglament Municipal de Participació Ciutadana que permeta ampliar l’abast d’aquesta al municipi i dotar-la d’unes normes que garantisquen la qualitat i el bon funcionament.

Així, el passat 15 de març va reunir-se la Junta de Portaveus, en què Blai Server, regidor de Participació Ciutadana, va traslladar als grups polítics el primer esborrany de reglament, elaborat des de l’equip de govern a partir de l’exemple d’altres d’idèntica naturalesa, com els de Bellreguard, Alzira o Castelló de la Plana.

Ajuntament de Pedreguer
Ajuntament de Pedreguer

La reunió va servir també per definir el procediment a seguir per a l’aprovació definitiva del document. Així, l’esborrany presentat serà objecte, durant els pròxims mesos, d’un procés participatiu, en el qual tant grups polítics com associacions del municipi i veïns a títol individual podran fer-hi totes les propostes d’esmena que desitgen. Per tal d’afavorir-hi la participació i fomentar que aquesta siga responsable i de qualitat, s’organitzaran també unes jornades en què s’explicarà la proposta de reglament i es formarà les persones i col·lectius del poble en matèria d’experiències i sistemes de participació ciutadana.

Drets de la ciutadania

Previsiblement, el futur reglament recollirà els drets de la ciutadania de Pedreguer en relació a la participació en els afers municipals i els instruments per materialitzar-la. En aquest sentit, l’esborrany inicial preveu la creació d’òrgans i mecanismes com el Consell de Participació, que servirà per a coordinar i supervisar els processos participatius que es desenvolupen al municipi; el Consell Menut, integrat pels xiquets amb el doble objectiu de recollir les seues propostes i que desenvolupen actituds i aptituds d’anàlisi crítica de la realitat i d’implicació activa i responsable; el Registre Municipal d’Associacions, que facilitarà les relacions entitats-Ajuntament; l’Assemblea Ciutadana, el màxim òrgan de participació, que reunirà al conjunt de la ciutadania del poble i que podrà reunir-se per a la presa de decisions prèvia informació i reflexió popular, o la Consulta Ciutadana, recentment assajada amb èxit. Tot plegat s’afegirà a les iniciatives participatives ja existents, com ara els consells sectorials o el Programa Municipal de Pressupostos Participatius.

En aquest sentit, el reglament constitueix una més de les actuacions dutes a terme per l’ajuntament de Pedreguer per tal de possibilitar i fomentar la participació i la implicació ciutadanes en la presa de decisions a nivell municipal. Des de la Regidoria de Participació s’ha indicat que s’espera que el document puga aprovar-se i començar a funcionar abans de la finalització de l’any 2017.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí