La pedregada de dimecres causa pèrdues de més d’11 milions d’euros a la comarca de la Costera

0
1933
La pedra ha llançat a terra molta fruita a la comarca

La pedra caiguda ha afectat fonamentalment els cultius de cítrics dels termes de Vallada, Montesa i Canals

La comarca més afectada per la pedregada d’este dimecres passat va ser la Costera, especialment les localitats de Vallada, Montesa i Canals. Segons La Unió de Llauradors en aqueixos tres termes municipals, de les 3.900 ha conreades d’acord a les dades oficials disponibles, s’han vist afectades 1.930. Les pèrdues, a causa del valor de les produccions afectades, s’estimen segons aquesta organització professional agrària en 11,39 milions d’euros. Els cítrics són el cultiu més afectat amb 1.829 ha i unes pèrdues d’11,34 milions d’euros. També existeix afecció en el cultiu del caqui, fruita d’estiu i olivar.

Des de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) els càlculs de les pèrdues són més prudents, així malgrat que incrementen fins les 4.000 hectàrees de cultiu les afectades per la pedra, pel que fa a les pèrdues apunten que estes no baixaran dels 6,5 milions d’euros. AVA també distribueix les hectàrees afectades, explicant que les de cítrics són que han resultat danyades se situen entorn de les 2.800, mentre que en el cas del caqui la suma de terreny afectat s’eleva a unes 500 hectàrees. Ametlers i olivars es reparteixen la resta d’aqueixa superfície.

La pedra va arribar a aconseguir en determinades àrees la grandària d’una pilota de golf, per la qual cosa els nivells d’afecció sobre els fruits provocats pel seu impacte són considerables, fins al punt que en no poques explotacions es dóna per perduda entre el 80% i el 90% de la collita de la futura campanya. En altres zones, no obstant açò, els danys oscil·len entre el 30% i el 50% de la producció.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí