Peces inèdites centenàries de Rafael Martínez Valls per celebrar Santa Cecília a Ontinyent

0
1984
El regidor de Cultura ha presentat la iniciativa de la SUAMO a Ontinyent

El regidor de Cultura anima a la ciutadania a participar de les activitats organitzades per la banda ontinyentina per commemorar el centenari de l’himne d’Ontinyent

La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO) interpretarà peces inèdites centenàries de Rafael Martínez Valls al seu concert de Santa Cecília d’enguany, que tindrà lloc el proper 23 de novembre a les 22:30 hores a la Sala Gomis. Es tracta d’una de les activitats que organitza l’entitat musical coincidint amb el centenari de la composició de l’himne oficial d’Ontinyent per part d’aquest autor, una programació que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i que inclou també l’acte de presentació del cartell que va tenir lloc aquest cap de setmana i una conferencia que es desenvoluparà aquest divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

El concert era presentat hui per la Presidenta de la SUAMO, Trini Belda; el músic Rubén Penadés; i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui mostrava “l’agraïment del Govern d’Ontinyent i esta regidoria a la SUAMO, pel treball que fan amb projectes que sempre aporten un plus, com ja van fer amb el concert de Miguel Hernández l’any passat. Enguany és el centenari de l’himne institucional d’Ontinyent, un moment ideal per posar en valor la figura de Rafael Martínez Valls, en la línia del treball que hem vingut impulsant des de l’Ajuntament per recordar personatges històrics com Gomis i Cervino”, manifestava.

Des de la SUAMO, el músic Rubén Penades, un dels coordinadors de l’esdeveniment, explicava que aquest homenatge a Martínez Valls, qui dóna nom a un carrer i un col·legi a la ciutat, “vol centrar-se no en la seua vida o altres qüestions sinó en la seua música, que és el que ell feia. Per això en presentar el cartell vam fer un xicotet tast musical amb 3 peces de piano, i anem a dedicar-li un concert de Santa Cecília molt especial, amb peces centenàries algunes de les quals fins i tot estan inèdites, no s’han interpretat mai”, explicava. Cal recordar que la SUAMO va descobrir partitures desconegudes de l’autor ontinyentí durant el trasllat d’uns arxius musicals, obres composades per a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent i Alcoi, algunes d’elles dedicades a comparses. Ara, comptant amb la col·laboració de la Societat Musical La Nova d’Alcoi, que ha aportat altres partitures, estes obres conformaran la primera part d’un concert que dedicarà la seua segona meitat a obres de Sarsuela del compositor ontinyentí. El concert comptarà també amb la participació de la Coral Crevillentina, així com amb la presència de familiars de Rafael Martínez Valls.

Abans, el 9 de novembre a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tindrà lloc també una conferència sobre la vida i obra de Martínez Valls, on es comptarà amb la participació del director de l’Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa; el professor titular del departament de didàctica de l’expressió musical, plàstica i corporal de la Universitat de València, Vicent Galbis; el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabéu; i els músics de la SUAMO Ferran Martínez i Rubén Penadés. La presidenta de la SUAMO, Trini Belda, destacava que la celebració d’enguany de Santa Cecília “va a ser molt especial”, posant de relleu “el treball que s’ha vingut fent durant molts mesos des de la banda, especialment per part dels joves, que s’han implicat molt”. Les entrades per al concert del dia 23 es podran adquirir a la web www.caixaontinyent.es al preu de 10 euros, mentre que els socis i sòcies de la SUAMO podran replegar-les al preu de 8 euros a la seu de l’entitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí