Paula Marrón i Inés Miret són proclamades falleres majors de la Junta Fallera de Sagunt de 2019

0
1743
Imatge de l'acte celebrat al Teatre Romà de Sagunt

El saló de plens del consistori i el Teatre Romà es van omplir per a proclamar i exaltar, respectivament, a les quals ja són oficialment les màximes representants de les festes del Camp de Morvedre

Paula Marrón Pérez i Inés Miret Herrero ja són oficialment falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) per a les falles 2019. El dissabte va tindre lloc l’exaltació en el Teatre Romà, en un emotiu acte en el qual van ser exaltades com a màximes representants de les falles de Sagunt i del Camp de Morvedre, Festa d’Interès Turístic Nacional, després que l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, les proclamara el dia anterior en el consistori.

El saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt va ser el lloc on, el divendres, es va proclamar a Paula Marrón Pérez i Inés Miret Herrero com a noves falleres majors de FJFS, en un acte presidit per l’alcalde, Quico Fernández, que també va comptar amb la presència de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt 2018, Mª del Mar Gimeno López i Andrea Escribá Fernández; el president de la FJFS, Rafael Burgos; la regidora de Festes i Cultura popular, Asun Moll; representants de l’Associazione Targa Cecina, l’alcalde de Gilet, Salva Costa; representants de Faura, regidors de la corporació municipal, així com representants de les comissions falleres.

L’alcalde, a més de proclamar-les com les màximes representants de les festes falleres de Sagunt, els va fer lliurament dels quadres acreditatius, així com de les pintes oficials que lluiran durant el seu regnat i que porten gravat l’escut de la ciutat de Sagunt.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, durant l’acte de proclamació va destacar que les Falles “són una part de la nostra essència com a poble, són una manera d’entendre la nostra cultura i de convidar al goig compartit de viure-la junts colze a colze”. Fernández també va felicitar a les noves falleres majors recordant-los que eixe dia “passarà a ser un dels més importants de les vostres vides. L’experiència de ser fallera major ha d’acompanyar-vos com un aprenentatge de 12 mesos, però també com un record ple d’emocions i persones a les quals vostra memòria ha de saber acollir. Este serà un any inoblidable”. Finalment, va assegurar que són “les ambaixadores falleres de la comarca, sou les afortunades insígnies de la Federació Junta Fallera de Sagunt de 2019, les escollides a força de treball, de constància i de sacrifici personal”.

Un dels actes més intensos per a les representants falleres, és l’exaltació en el Teatre Romà de Sagunt, que va tindre lloc el dissabte a la vesprada, un acte al que també va assistir l’alcalde de Sagunt; membres de la Corporació Municipal, així com de les falles del Camp de Morvedre.

A l’exaltació també van assistir autoritats dels diversos municipis que formen part de FJFS, les falleres majors de la FJFS de 2018, Mª del Mar Gimeno i Andrea Escribá, representants de les 30 comissions falleres de la comarca, de les cases regionals de la ciutat, de juntes locals de tota la Comunitat Valenciana, així com la fallera major infantil de València de 2018, Daniela Gómez de los Ángeles. També van comptar amb la presència de l’alcalde de Gilet, Salva Costa, i dels cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Les falleres majors van lluir els seus vestits oficials, unes sedes amb el dibuix exclusiu “Sagunt”, teixit per Mar de Seda. Paula va triar un to blau fosc i Inés un de marró, tots dos confeccionats en màniga de fanal. Les seues corts d’honor també van estrenar vestits amb el dibuix “Morvedre”, teixits en color blanc, blau capri i verd alber.

Durant enguany, la fallera major infantil de la comarca, Inés Miret Herrero compartirà el seu regnat amb la cort d’honor formada per Ainhoa López Ripoll (Els Vents), Jennifer Casaballs Méndez (Baladre), Bianca Marco Rivera (Eduardo Merello), Laura Escánez Navas (Teodor Llorente), Blanca Akba Herrero (Plaça Rodrigo) i Irene Mundi Martín (La Palmereta). La cort d’honor que acompanyarà a la fallera major Paula seran Jennifer Sánchez Triguero (Els Vents), Thalía Fernández Cosín (Baladre), Maite Marín Furió (La Palmera), Maite Vélez de Guevara Díaz (El Tronaor), Nuria Espinosa López (La Victòria) i Andrea Guillem Fabregat (Plaça Ibèrica).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí