Paterna presenta un llibre sobre la Cordà amb fotografies inèdites


0
1566
Imatge de la presentació del llibre a Paterna

L’obra conté amb imatges de la Cordà cedides per fotográfos locals i entitats del municipi

L’Ajuntament de Paterna ha presentat aquest matí ‘La Cordà de Paterna, patrimoinio d’un poble’, un llibre monogràfic sobre la Cordà, Festa d’interés turístic nacional, escrit pel cronista oficial de la Vila, Camilo Segura i que ha comptat amb la col·laboració del consistori paterner.

Durant la presentació, que s’ha celebrat durant una convocatòria Extraordinària del Consell Sectorial de la Cordà, el cronista ha estat acompanyat de l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche així com de diferents membres de l’equip de govern.

Tal com ha explicat el primer edil durant la presentació “aquest es un llibre per a la histopria, que està concebut com una recopilació de documents gràfics que evidencien l’espectacularitat de la Cordà, i que és un regal per a tots aquells paterners i paterneres, que durant tot l’any, treballen per a fer de la nostra Cordà la millor Cordà del món”.

En aquest sentit, l’obra presentada ve a complementar de manera gràfica i visual el llibre ‘La Cordà de Paterna, Art i passió d’un poble’ editat en 2011.

Per la seua banda, el cronista de la Vila, Camilo Segura, que ha indicat que el llibre va ser un encàrrec de l’alcalde, ha volgut agrair a tots els que han participat en el llibre “des de fotògrafs locals, que han col·laborat facilitant imatges de la festa, a Interpenyas per la seua dedicació per a mantenir viva la cultura del foc, així com als membres del Consell Sectorial de la Cordà”.

Finalment, Segura ha destacat que “aquesta obra demostra que Paterna segueix sent capdavantera de la cultura del foc amb la Cordà com a màxima expressió d’aqueixa passió”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here