Parc Sagunt I millorarà la seua accessibilitat i seguretat amb la construcció d’una nova rotonda

0
2472
Els consellers d'Hisenda i de Territori han visitat les obres a Sagunt.

L’alcalde de Sagunt i els consellers d’Obres Públiques i d’Hisenda han visitat el punt en el qual ja s’està treballant en la construcció de la rotonda, el pressupost de la qual ascendeix a 1.179.591 euros

La CV309 disposarà d’una rotonda per a millorar l’accessibilitat i la seguretat de Parc Sagunt I. Així ho ha pogut comprovar este matí l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la coordinadora tècnica comercial de Parc Sagunt, Teresa Ventura, així com pels regidors María José Carrera, Pepe Gil i Roberto Rovira.

Es tracta d’una inversió de la Generalitat Valenciana que ascendeix a 1.179.591 euros i que està prevista finalitze en 4 mesos, la qual suposarà un estalvi d’1.600 quilòmetres a l’any de vehicles pesants, que es traduix en una reducció d’emissions de 820 tones de CO₂ a l’any, tot això basant-se en el fet que el funcionament actual de Parc Sagunt I estiga al 50%.

Moreno ha afirmat que esta actuació és important «perquè millorarà tota la mobilitat de la zona, un aspecte que ens preocupava especialment des de l’Ajuntament perquè tot aquest desenvolupament econòmic no tinguera un perjudici en la vida diària de la nostra ciutat». L’alcalde, a més, ha assegurat que la Generalitat Valenciana «continua demostrant el seu compromís per Parc Sagunt I, una zona que està enlairant-se i que encara té una segona fase que seran més de 6 milions de m² de sòl industrial».

El conseller Espanya ha assenyalat que Parc Sagunt «és la demostració que quan la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Sagunt i el Govern d’Espanya treballen juntes, aliades amb el sector empresarial, l’economia creix i es generen llocs de treball, però cal continuar fent passos». A més, ha assegurat que l’any que ve «serà important perquè Parc Sagunt es transformarà en una empresa pública de la GVA per a promocionar el sòl industrial al llarg de tota la Comunitat Valenciana».

Per la seua banda, el conseller Soler ha destacat que Parc Sagunt «és un cas d’èxit, un espai privilegiat en la península, un encreuament de grans espais de comunicació, com l’eix cantàbric i el corredor mediterrani». Soler ha declarat que «després d’anys abandonat vam veure la importància que tenia en l’estratègia de creixement econòmic de l’economia valenciana i espanyola», per tant, «esperem que Parc Sagunt puga ser una empresa de gestió d’espais industrials, logístics i de serveis i nosaltres continuar responent a les necessitats de l’economia valenciana del segle XXI».

Després de la visita al punt quilomètric en el qual se situarà la rotonda, s’ha visitat l’empresa Inlet, situada en Parc Sagunt I, i amb això l’alcalde ha transmés el missatge «que les empreses se senten acompanyades, que sàpien que tant la GVA com l’Ajuntament estaran ací per a allò que necessiten, perquè Parc Sagunt és un projecte de futur en el qual totes les administracions, també el Govern central, estem invertint perquè millore la ciutat, la Comunitat Valenciana i la vida de tots els ciutadans i ciutadanes».

Imatge del projecte que es realitzarà a Parc Sagunt I.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here