Parc Sagunt formalitza la venda de la parcel·la principal a Mercadona i es dóna llum verd a que inicien les obres

0
887
Parc Sagunt

La venda s’ha materialitzat per 24,3 milions d’euros i la parcel·la arriba als 358.270 m², pròxima a la futura via de ferrocarril

La Societat Estatal de Participacions Industrials i la Generalitat (SEPI), a través de la Societat conjunta Parc Empresarial de Sagunt, SL, que gestiona Parc Sagunt, han formalitzat en escriptura pública la venda de la parcel·la principal d’aquest complex logístic a Mercadona, per import de 24.311.136 euros.

En concret, es tracta de la parcel·la Z2, de 358.270 metres quadrats, que disposa d’una ubicació privilegiada per la proximitat a la futura via del ferrocarril que connectarà Sagunt amb Saragossa i perquè suposa una continuació del propi port de Sagunt, convertint-se en la seua zona logística per excel·lència.

La signatura de l’escriptura va a permetre que Mercadona puga disposar ja dels terrenys i, una vegada obtingudes les llicències pertinents, iniciar com més prompte millor les obres d’urbanització i adequació d’aquesta parcel·la, que està previst que puguen estar finalitzades en un termini inferior a 9 mesos.

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha assenyalat que “estem davant una fita empresarial en la nostra Comunitat, com el que suposa l’arrencada del que es va a convertir en un centre logístic de referència”.

“La venda d’aquesta primera parcel·la es converteix en un punt d’inflexió per a aquest parc empresarial i per al conjunt de la comarca, i suposa el desbloquege d’una zona logística que va estar parada més de set anys, a la vora de la fallida, i que gràcies a l’esforç i treball conjunt de totes les administracions implicades, ara va a convertir-se en referent de tota Europa, donada la seua posició privilegiada, en el centre de l’Arc Mediterrani”, ha afegit Marín.

“A més, la consolidació d’aquesta operació enforteix un dels instruments més importants de la Generalitat i l’Estat, com és la societat Parc Empresarial de Sagunt”, ha afirmat.

L’acord per a la venda d’aquesta parcel·la que ara es formalitza, adoptat pel consell d’administració del complex logístic fa uns mesos, es va convertir en el punt d’inflexió per a l’enlairament d’aquest centre empresarial, ja que, després de Mercadona, han sigut moltes les empreses que s’han interessat per les parcel·les de Parc Sagunt. De fet, amb posterioritat a aquesta primera adjudicació, Mercadona ha adquirit també altres tres parcel·les, amb el que la inversió total realitzada per Mercadona en Parc Sagunt ascendeix a 41.311.136 euros.

En concret, la parcel·la Z2, la venda de la qual s’ha formalitzat avui, està situada en la Unitat d’Execució número 4 de Parc Sagunt, les obres d’urbanització de la qual, que es van iniciar al setembre 2016, van ser recepcionades per l’Ajuntament de Sagunt a l’agost de 2017.

La recepció d’aquestes obres d’urbanització de Parc Sagunt I va suposar l’últim pas en el procés de construcció del que es va a convertir en un dels parcs empresarials més importants d’Europa, que ha rebut una inversió de més de 100 milions d’euros i que contribuirà a dinamitzar l’economia i l’ocupació de la comarca i del conjunt de la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here