Paga 20 € i compra per 40 €: Xàtiva destina 400.000 € a bons per fomentar el consum al xicotet comerç local

0
2497
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva

Els bons es podran adquirir a Caixa Ontinyent i l’Ajuntament abonarà el 50% del valor de la consumició que es faça

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha presentat aquest dimecres la proposta dels bons de consum inclosos dins el programa ‘Reactivem Xàtiva’, i amb els quals es vol promoure el consum local al xicotet comerç.

Cerdà ha explicat la mesura després de la reunió mantinguda amb el grup de treball del programa de reactivació econòmica local, de la que formen part els portaveus dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, els sindicats locals i representants del sector comercial de la ciutat.

Aquests bons comercials, que mobilitzaran 400.000 euros, tenen l’objectiu d’incrementar la inversió del client als comerços de Xàtiva mitjançant un augment del doble del seu import. S’adquiriran per part de la ciutadania abonant 20 euros i tenint un valor total de 40 euros ja que l’Ajuntament de Xàtiva finançarà el 50%. Es podrà adquirir a qualsevol comerç de la ciutat adherit a la campanya i cada ciutadà podrà adquirir un límit de dos bons i gastant-se en una única consumició, a més Cerdà afegeix que es podran ampliar amb l’avanç de la campanya segons l’acceptació i l’estoc del que es dispose.

«Aquesta és una mesura nova i pensem que va a ser un revulsiu per la comerç de la nostra ciutat. La intenció és incentivar l’economia i el consum en el municipi, que és fonamental en aquest moment després de la posada en marxa de la fase 1 a la nostra ciutat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui també ha anunciat que s’ha creat un grup de treball específic del que formen part les tres associacions comercials de la ciutat i el propi ajuntament com a desenvolupador, per tal de parlar d’aquest assumpte.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Troben a Montesa el cos sense vida de Paco Sanfélix, el veí de Xàtiva malalt d'alzheimer desaparegut durant 17 dies

Aquests bons de consum local a Xàtiva s’hauran d’adquirir mitjançant la de web Caixa Ontinyent, a través de la qual es farà arribar un localitzador per correu o per missatge de text que haurà de donar en l’establiment on es vaja a realitzar la compra. Una vegada efectuada la transacció, el comerciant rebrà als pocs dies l’import de cada bo canviat. Els comerços que vullguen adherir-se hauran d’haver estat afectats per l’estat d’alarma, tindre la condició de xicotet comerç al nucli urbà de Xàtiva amb un màxim de 15 treballadors i estar dins dels epígrafs d’IAE permesos. Aquests bons es posaran en marxa entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre, i la venta dels bons i la seua validesa comprendran els 4 mesos.

Plenari aquest divendres

Cal recordar que aquest divendres 15 de maig a les 13 hores tindrà lloc un plenari extraordinari per tractar l’aprovació del Pla de Reactivació amb finalitat de pal·liar els efectes socials i econòmics produïts per la crisis sanitària de la COVID19.

Entre els diferents punts a tractar es troben l’aprovació del Pla Econòmic Financer, l’aprovació de la modificació del pressupost per Crèdits Extraordinaris per al finançament del Programa «Reactivem Xàtiva», l’aprovació de la modificació de la Ordenança Reguladora de l’Ocupació de la Via Pública i l’aprovació del Pla Director de Reactivació Social i Econòmica de Xàtiva.

El Programa «Reactivem Xàtiva» té prevista la inversió de 8 milions d’euros dels quals 2,2 milions aniran a parar a programes i ajudes d’impuls econòmic, 1,3 milions a ajudes socials i 4,5 milions a inversions estratègiques per a la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here