Paco Roca, Calpurnio i Kim, entre els participants del festival del còmic ‘Splash Sagunt’

0
976
Els organitzadors han presentat el cartell de Splash Sagunt

Enguany el saló triplicarà els seus stands a Sagunt els dies 10, 11 i 12 de febrer i es comptarà amb tres dels últims Premi Nacional del Còmic

Els dies 10, 11 i 12 de febrer tindrà lloc al Casal Jove la quarta edició de ‘Splash Sagunt. Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana’, cita que aglutinarà a tota la professió i aficionats. Així cal dstacar que els autors participants estan Josep Mª Beà, Marcelo Quintanilha, Isaac Rosa y Cristina Bueno, Víctor Puchalski, Cristina Durán, Carlos Marqués, Ana Miralles, Susanna Martín (autora del cartell), El Torres, Calpurnio, Paco Roca, Pablo Vicente, Rafa Fonteriz, Núria Tamarit, Miguel Gallardo, Luis Bustos, Sento Llobell, Xúlia Vicente, Jordi Bayarri, Jordi Peidró i així fins a quasi trenta que signaran les seues obres, protagonitzaran xarrades i presentaran els seus treballs, incloent també els premiats d’enguany. A més, es donaran cita 3 dels últims Premis Nacional del Còmic: Paco Roca, Kim i Antonio Altarriba.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, afirma que enguany “hem volgut apostar fort per este esdeveniment des de la regidoria de Joventut i des de l’Ajuntament, per a convertir-ho en el Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana i en la mostra referent de la Generalitat, que col·labora amb esta iniciativa. A més, hem triplicat el nombre de stands, amb molts més autors i autores, els més destacats del panorama nacional, i moltes sorpreses i novetats, més tallers i accions creatives, i una part lúdica molt potent, centrada en el musical de la revista Mongòlia”.

Dins de les activitats que es realitzaran, estan tres tallers impartits per membres de l’APIV (Associació Professional d’Il·lustradors de València). Els tallers seran per a totes les edats. A més dels tallers d’APIV, hi haurà una sèrie de taules-taller de dibuix, creació de xapes, pyssla i pinta-cares per a tota la família. També hi haurà unflables infantils, els jocs de taula del moment, novetats de videojocs i realitat virtual.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ximo Puig anuncia una ampliació de Parc Sagunt de 600.000 m² per a rebre inversions "immediates"

En la zona de stands, enguany es triplica el nombre, passant de 10 a 30. Les editorials, llibreries i fanzines que exposaran el seu material són: La Cúpula Editorial, Astiberri Editorial, Norma Editorial, Dibbuks Editorial, Cómics de Colección, Grafito Editorial, Aleta Ediciones, G.P. Editorial, A.C. Malavida, Libros del Zorro Rojo, Desfiladero Ediciones, Nowevolution Editorial i moltes més, a més de la secció d’Autoeditats i Il·lustracions.

Es podrà gaudir de dues exposicions, una titulada Originales Valencian@s, com a repàs per vint planxes originals i il·lustracions de l’escola valenciana. L’altra exposició serà Una vida de viñetas, un modest homenatge a alguns artistes del món del còmic morts en 2016 com Víctor Mora, Paco Camarasa, Núria Pompeia i Micharmut. Per descomptat, hi haurà espai i temps per al cinema i el documental. Es projectarà en l’espai cinema per a adults Ghost World, per als més xicotets El castillo de Cagliostro i el documental Historias de Bruguera. I no podia faltar l’humor i l’espectacle de la mà de la revista satírica Mongolia, amb l’espectacle d’humor irreverent Mongolia, el Musical 2.0.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here