PACMA demanarà la suspensió dels festejos de la Setmana de Bous d’Algemesí si veu irregularitats

0
2552
Imatge del vídeo en el que PACMA denuncia el maltractament d'un animal a Algemesí

El Partit Animalista recorda que es va poder veure de l’any passat un jònic que, després del toreig i encara viu, va ser arrossegat per la via pública i carregat en una pala excavadora

El Partit Animalista PACMA ha anunciat que està disposat a frenar la celebració de la Setmana dels Bous que comença este dissabte a Algemesí. Aquests festejos que qualifica de «cruels» inclouen una becerrada, nou jonegades, un Grand Prix i una exhibició de retalladors i forcts.

PACMA explica que està lliurant una batalla legal «perquè no caiguen en sac trencat les greus irregularitats que s’han detectat en els últims anys» i, al mateix temps, adverteix a l’Ajuntament d’Algemesí que estarà molt pendent que no es vaja a cometre cap nova irregularitat. En aquest cas, intentarien paralitzar la setmana dels bous.

En concret, els advocats del partit han presentat un escrit d’obertura d’expedient sancionador per les irregularitats comeses any rere any, en particular les de 2017. Entre les proves, un dur vídeo en el qual un jònec, encara viu després del toreig, és arrossegat fora de la plaça, en la via pública, i carregat en una pala excavadora.

Amb aquesta recerca PACMA pretén evitar enguany la celebració de la setmana dels bous. Per a açò s’ha presentat un escrit de personació en els expedients d’autorització. En cas de detectar noves irregularitats, s’al·legaran totes les manques legals, la qual cosa hauria de conduir a la no autorització de cap esdeveniment taurí enguany a Algemesí.

Entre les «greus irregularitats» que afirmen que s’han comès en anys anteriors està l’incompliment de la normativa sobre condicions de seguretat (eixides i vies d’evacuació), d’higiene (serveis i dotacions higièniques), de sanitat, de sanitat animal o d’accés a persones amb mobilitat reduïda; totes elles obligatòries i sense la comprovació de les quals no va haver de ser autoritzat esdeveniment algun. Per aquest motiu PACMA ha presentat denúncia administrativa.

Al mateix temps, els responsables del partit a València han assegurat que se sumaran a la manifestació que els propis veïns d’Algemesí han convocat demà dissabte a les 16:30 hores per a oposar-se a aquests festejos en els quals es maltracta animals i davant la vista del públic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí