Otos fa gratuïta tota l’educació oferida a la localitat en ampliar-la també al tram de 0 a 2 anys

0
2940
Imatge de la localitat d'Otos

L’Ajuntament d’Otos explica que aquesta és una altra de les mesures que ha acordat la corporació municipal per a fomentar la natalitat al poble i lluitar contra el problema del despoblament

En l’últim plenari de l’any 2018, L’Ajuntament d’Otos, va aprovar la gratuïtat de l’escoleta municipal infantil per als empadronats i residents en el municipi, en el tram d’edat de 0-1 i 1-2 anys. Amb esta decisió s’amplia a tota l’educació oferida a la localitat (de 0 a 12 anys) la gratuïtat ja que el tram 2-3 anys ja és gratuït per a totes les escoletes infantils municipals des d’aquest curs 2018-2019, per acord de la Conselleria d’Educació.

En l’ordenança, també s’especificava la taxa mensual i la matrícula per als xiquets no residents al poble, tractant-se de mensualtitats de 70€ i 30€ de taxa de matricula. Actualment, l’escoleta compta amb una unitat mixta de 0 a 3 anys amb set alumnes matriculats que gaudeixen, segons el consistori, d’una «atenció personalitzada», ja que en l’escoleta treballa una mestra d’educació infantil i una tècnic superior en educació infantil. A més es destaca l’amplitud de l’horar L’horari és bastant ampli, amb una jornada de sis hores i mitja diàries.

Aquesta és una altra de les mesures que ha acordat la corporació municipal per a fomentar la natalitat al poble i lluitar contra el problema del despoblament. A més, l’ajuntament també facilita el lloguer de cases i promou l’arribada de famílies provinents d’altres localitats. «A Otos, els xiquets troben un lloc ideal per al seu desenvolupament social, educatiu i afectiu. La nostra escola rural té un nombre reduït d’alumnes per aula que reben una atenció personalitzada», destaquen des de l’ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí