Otos fa gratuïta tota l’educació oferida a la localitat en ampliar-la també al tram de 0 a 2 anys

0
2268
Imatge de la localitat d'Otos

L’Ajuntament d’Otos explica que aquesta és una altra de les mesures que ha acordat la corporació municipal per a fomentar la natalitat al poble i lluitar contra el problema del despoblament

En l’últim plenari de l’any 2018, L’Ajuntament d’Otos, va aprovar la gratuïtat de l’escoleta municipal infantil per als empadronats i residents en el municipi, en el tram d’edat de 0-1 i 1-2 anys. Amb esta decisió s’amplia a tota l’educació oferida a la localitat (de 0 a 12 anys) la gratuïtat ja que el tram 2-3 anys ja és gratuït per a totes les escoletes infantils municipals des d’aquest curs 2018-2019, per acord de la Conselleria d’Educació.

En l’ordenança, també s’especificava la taxa mensual i la matrícula per als xiquets no residents al poble, tractant-se de mensualtitats de 70€ i 30€ de taxa de matricula. Actualment, l’escoleta compta amb una unitat mixta de 0 a 3 anys amb set alumnes matriculats que gaudeixen, segons el consistori, d’una “atenció personalitzada”, ja que en l’escoleta treballa una mestra d’educació infantil i una tècnic superior en educació infantil. A més es destaca l’amplitud de l’horar L’horari és bastant ampli, amb una jornada de sis hores i mitja diàries.

Aquesta és una altra de les mesures que ha acordat la corporació municipal per a fomentar la natalitat al poble i lluitar contra el problema del despoblament. A més, l’ajuntament també facilita el lloguer de cases i promou l’arribada de famílies provinents d’altres localitats. “A Otos, els xiquets troben un lloc ideal per al seu desenvolupament social, educatiu i afectiu. La nostra escola rural té un nombre reduït d’alumnes per aula que reben una atenció personalitzada”, destaquen des de l’ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here