Otos acollirà en agost la commemoració del I Aplec de la Vall d’Albaida

0
1769
Imatge de la localitat d'Otos

En la jornada hi haurà des d’una exposició de productes tradicionals a exhibicions de dansa i raspall

L’Ajuntament d’Otos ha anunciat per al 4 d’agost una jornada d’actes per commemorar el I Aplec de la Vall d’Albaida que es va celebrar al poble d’Otos ara fa 40 anys.

A la dècada dels anys 70, un grup de joves otosins van decidir fer un dia de festa diferent, afegint altres actes a les festes tradicionals per reivindicar la llengua i cultura valenciana. Dia amb música en valencià, dinar de germanor, lectura als poetes de la terra, alguns jocs per als menuts, entre altres.

Davant del seu èxit al poble l’any 1979, es va decidir organitzar un aplec de música i teatre. Sis artistes i grups van actuar a Otos durant diverses hores, espectacles que van atraure a visitants d’altres municipis de la comarca.

Les activitats que s’han preparat per a aquest dia enguany, tenen relació amb les tradicions valencianes i locals i pretenen recuperar i difondre els aspectes culturals i històrics de les festes. Per començar el dia s’ha organitzat una exposició de productes agrícoles d’autoconsum i un esmorzar popular. També hi haurà presència de l’esport tradicional valencià, es farà una partida de raspall amb jugadors locals. També s’oferirà una dansà popular i de la música de dolçaina i tabal. Per la nit es farà una paella gegant a la qual estan convidats tots els veïns i veïnes, per acabar amb l’actuació del grup ‘Carraixet’ a la plaça del poble.

Enguany i amb motiu del 40 aniversari del I Aplec de la cançó d’Otos, l’Ajuntament vol fer un homenatge molt especial a tots els que participaren i organitzaren aquests actes i en general a tots els veïns i veïnes d’Otos que sempre s’han involucrat i han participat en les activitats festives.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí