L’oscaritzat Jan Svěrák visitarà la Font de la Figuera per tancar la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

0
1859
El director Jan Svěrák i el conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà

L’Ajuntament ha programat diversos actes per al divendres 23 de febrer, dia de la clausura del MICE, que comptaran amb la col·laboració d’associacions i particulars

La Font de la Figuera serà l’escenari de la cloenda de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), esdeveniment que tindrà lloc el 23 de febrer i per al que es comptarà amb la presència del director txec Jan Svěrák, guanyador d’un Oscar per ‘Kolya’, com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera s’ha demanat la col·laboració a veïnes, veïns i associacions, amb l’objectiu de mostrar tot el potencial artístic, cultural i festiu de la població. El consistori a més destaca que vol guardar encara el secret de tots els actes que van a desenvolupar-se, però que tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com la regidora de Cultura, Verónica Reyes, pretenen “sorprendre, demostrant una vegada més que som un poble participatiu en un acte únic que acollirà diversos sectors típics de la localitat”.

L’acte central tindrà lloc a les 19h al teatre Joan de Joanes, moment en el qual es projectarà la pel·lícula ‘The Elementary School’ i es lliurarà el Premi MICE d’Honor. Eixe mateix matí, l’alumnat d’infantil, primària i secundària disfrutarà de diverses projeccions de temàtica educativa, tot i que, tal com afirmen des de la MICE radiquen en la importància que el cinema educatiu no només va dirigit a la joventut, també al públic adult .

La MICE ha ofert hui dijous una roda de premsa presidida pel conseller Vicent Marzà i el director de la Mostra, Josep Arbiol on s’ha presentat el calendari i la programació oficial de les diferents categories que opten a guardó, a més de les activitats paral·leles que tindran lloc a València i en les localitats de la Comunitat Valenciana i a Madrid.

La MICE té com a objectiu apropar la cultura de la imatge a la població infantil mitjançant el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. En definitiva, segons assenyalen des de l’organització, la iniciativa pretén promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets com a eina per a la difusió de valors socials i educatius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here