L’oscaritzat director Jan Svěrák tanca la Font de la Figuera la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

0
1105
Jan Svěrák, durant l'acte a la Font de la Figuera

Des de l’Ajuntament es van programar diversos actes que van comptar amb la col·laboració d’associacions i particulars

La Font de la Figuera va acollir el passat cap de setmana la cloenda de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), acte per al que es va comptar amb director txec Jan Svěrák, guanyador d’un Oscar per ‘Kolya’, com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera es va demanar la col·laboració de veïnes, veïns i associacions, amb l’objectiu de mostrar tot el potencial artístic, cultural i festiu de la població. De fet, entre els actes centrals van destacar la benvinguda a Svěrák, amb el grup musical ‘La Trifàssica’, el ball de l’Ú i la Dansà a càrrec de les Reines de la Dansà de 2017 i desfilada de Moros, Cristians i Contrabandistes. Després, el va seguir l’homenatge al director al teatre Joan de Joanes, el qual va incloure el visionat de la seva pel·lícula «Escola Primària» i el lliurament del Premi MICE d’Honor a aquest.

Des del consistori afirmen que pretenien «sorprendre, demostrant una vegada més que som un poble participatiu en un acte únic que acollirà diversos sectors típics de la localitat», afirmen l’alcalde, Vicent Muñoz i la regidora de Cultura, Verónica Reis.

Aquell mateix matí, l’alumnat d’infantil, primària i secundària també va gaudir de diversos tallers i projeccions de temàtica educativa, amb la col·laboració del CEIP Mare de Déu dels Xics. Des de la MICE radiquen en la importància que el cinema educatiu no només va dirigit al jovent, també al públic adult.

La MICE té com a objectiu apropar la cultura de la imatge a la població infantil mitjançant el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. En definitiva, segons assenyalen des de l’organització, la iniciativa pretén promoure l’alfabetització audiovisual dels nens com a eina per a la difusió de valors socials i educatius.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí