Ontinyent presenta la programació d’activitats de cara al Dia de la Dona

0
912
Imatge de la presentació de la programació del Dia de la Dona a Ontinyent

Ontinyent homenatjarà Maria Albiñana, Helena Gandia, Maruja Vaello i Conchín Pla amb motiu del Dia de la Dona del 8 de març

Ontinyentha presentat les activitats de cara a la celebració del Dia Internacional de la Dona, entre les que destaquen l’homenatge que es retrà a Maria Albiñana, Helena Gandia, Maruja Vaello i Conchín Pla. La regidora d’Igualtat i Dona, Paula García, i el coordinador de l’àrea d’Educació, Esports, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, coincidien en destacar la tasca de les guardonades com “un exemple de dones que lluiten per canviar les coses i que la igualtat és el camí a seguir”.

En la presentació de les activitats, la tècnica d’Infodona, Neus Rubio, repassava els mèrits de les guardonades, posant de relleu el paper de Maria Albiñana Gutiérrez en la seua defensa dels animals, que han estat sotmesos a explotació i manipulació; d’Helena Gandia Galbis la seua tasca com a comare i lluitadora dels drets de les dones a tindre una atenció digna en el part i puerperi; de Maruja Vaello Campos la seua vessant solidaria i implicació per les persones que tenen dificultats; i de Conchin Pla Conejero com a model de dona solidaria amb fills, emprenedora i triomfadora.

La programació era repassada per Paula García, qui explicava que les activitats començaran el proper dimecres 1 de març amb la inauguració en la Casa de Cultura de l’exposició del 5é Concurs de Cartells del 8 de març, que ha tingut com a guanyadora del primer premi a Daniela Ruiz Ortiz, de l’IES Jaume I, i del segon premi a Jana Ruiz Castro, de l’IES l’Estació.

El següent acte serà el que commemorarà en la Sala Gomis el Dia Internacional de la Dona i reconeixerà a les dones guardonades, divendres dia 3 a les 19h. De dilluns 6 a divendres 10 de març tindrà lloc un cicle de cinema per la igualtat de gènere, i dimecres 8 a les 20h es projectarà el film “La estación de las mujeres” al Centre Comercial El Teler.

Dijous dia 9 a les 17h tindrà lloc la xerrada ‘Ser Dona al Sud 2017, Dones en progrés al municipi de Cayes Jacmel, Haití’, i a les 19h altra xerrada: ‘Princeses i Superherois. repensar les relacions en l’adolescència des de les famílies’, a càrrec del sociòleg Juan Lillo Simon.

Divendres 10 a les 16,30h actuarà la contacontes Anna Griott; i divendres 17 a les 16,30h altra contacontes, Sherezade, amb l’espectacle ‘La lluna a la finestra’ portarà els seus contes per a nadons. Finalment, de dimecres 22 a diumenge 26 de març tindrà lloc un cicle de cinema per la igualtat de gènere. El conjunt de la programació es pot consultar en l’apartat ‘Ontinyent Hui’ de la web municipal www.ontinyent.es

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here