Ontinyent xifra en 1,3 milions la quantia rebuda amb subvencions de les administracions en 2019


0
1856
Natalia Enguix, regidora d'Igualtat d'Ontinyent

La regidora d’Hisenda destaca que les 29 ajudes obtingudes en 2019 són fruit del treball “seriós i rigorós” dels departaments municipals

L’Ajuntament d’Ontinyent ha ingressat en el que va d’any 1,3 milions d’euros procedents de subvencions convocades per diferents administracions i organismes públics. En concret, de gener a octubre, l’ajuntament que presideix Jorge Rodríguez ha aconseguit que li siguen aprovats un total de 29 projectes presentats a línies d’ajudes de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, Govern d’Espanya, Fons Europeus o Càmara Espanya, per posar alguns exemples, segons les dades de la comptabilitat municipal.

Aquests ingressos extraordinaris han obligat el Govern d’Ontinyent a aprovar modificacions a l’alça del pressupost ordinari, cosa que per a la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, “no és cap contratemps, com es pot entendre, perquè els ingressos extraordinaris sempre són benvinguts”, ha assenyalat la regidora, per a qui la raó per la qual Ontinyent rep tantes subvencions és la presentació de “bons projectes”, fruit d’un treball tècnic “molt rigorós”, ha afegit Enguix. La regidora d’Hisenda d’Ontinyent ha destacat també que “ha hagut un canvi profund en la concessió de les ajudes amb el govern del Botànic. Ara es concedeixen als que presenten projectes treballats i rigorosos; s’ha acabat el temps del clientelisme i el besamans, per sort”.

Les 29 ajudes obtingudes per concurrència competitiva han permès incrementar serveis, realitzar més activitats o executar més inversions. La primera tinenta d’alcalde ha destacat dels 1,3 milions d’euros les ajudes per a modernitzar els polígons industrials, la cultura, la promoció turística o els serveis socials, així com els diners obtinguts per a la difusió de les festes i la tradicions locals. Enguix ha puntualitzat que en aquest repàs de les ajudes concedides de manera extraordinària no s’inclou el Pla Edificant, que representarà una inversió de 20 milions d’euros per a centres educatius, els 5 milions de la EDUSI, provinent dels fons europeus, els diners del fons de cooperació municipal o els plans provincials de la Diputació.

Segons Enguix, “des del Govern d’Ontinyent no deixarem passar cap ajuda a la qual pugam optar”, i ha agraït el treball tant dels tècnics de les diferents àrees com el que es dedica a la captació de subvencions, perquè són “clau” perquè Ontinyent continue sent un dels municipis que major percentatge acumula de subvencions concedides sobre projectes presentats, ha exposat la regidora d’Hisenda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here