Ontinyent xifra en 100.000 les visites que va rebre en les festes de moros i cristians

1
447
moros Ontinyent
Imatge de les Ambaixades

L’Ajuntament d’Ontinyent ha estimat en uns 100.000 els visitants que ha rebut la ciutat durant les seues festes de moros i cristians i s’ha destacat fonamentalment la repercussió de l’Entrada per a l’atracció d’assistents.

L’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, ha qualificat el resultat de les festes “molt positivamet” i ha assegurat que este èxit ha estat “gràcies a la importància i l’expectació que causa l’acte de l’Entrada, no sols entre les poblacions de la nostra comunitat, sino a tot Espanya i internacionalment”.

Sobre l’edició d’enguany de les entrades de moros i cristians Insa les ha descrit com “grandioses i espectaculars” i ha felicitat als càrrecs festers que les han organitzades.

Respecte als actes realitzats pels cristians l’alcaldessa ha dit de la capitania de la comparsa Cides ha destacat per “la cohesió i la magnifica posada en escena de part de la nostra història a través de la figura del Cid”. Pel que fa a l’Ambaixada dels Cruzados Lina Insa ha dit que “la perfecta recreació de passatges llegendaris com la batalla de les Navas de Tolosa i la suma dels cavallers cristians a la causa de la Guerra Santa”.

Les felicitacions per al bàndol moro s’han referit a la capitania de Mossàrabs que ha considerat “esplendorosa i innovadora ja que ens va traslladar, a través de contes fantàstics i personatges mitològics, als orígens de la nostra ciutat”. A més l’Ambaixada dels Benimerins ha estat “molt elegant -apunta l’alcaldessa-, tota ella basada en l’última etapa del viatge emprés pels sarraïns per arribar a terres de la península”.

De la resta d’actes Lina Insa ha destacat la Baixada del Crist de la que ha dit que és “un acte que cada vegada té més espectadors i participació entre els festers, sense dubte el moment més emotiu de tots els que componen les festes de moros i cristians”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cau una banda que va robar cinc tones de roba usada a Benigànim

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here