Ontinyent xifra en més de 6 milions les subvencions que rebrà en 2019 de Diputació, Generalitat i UE


0
1678
Jaime Peris i Manolo Cuesta han detallat els projectes previstos

Els regidors de Territori i Serveis Municipals detallen les inversions que s’executaran gràcies a l’augment en un 118% de les transferències de capital i amb recursos propis, sense recórrer a préstecs ni endeutament

Dels més de 10 milions d’euros que destinarà l’Ajuntament d’Ontinyent a inversions en 2019, més de 6 correspondran a subvencions ja confirmades des d’altres administracions. Des de l’executiu municipal s’apunta així que «les gestions del Govern d’Ontinyent amb la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Unió Europea han permès que les transferències de capital augmenten en un 118% respecte a l’any anterior, uns diners que permetran (junt a recursos propis, i sense recórrer a préstecs ni endeutament), dur a terme a tots els barris un seguit d’inversions», actuacions de les que hui donaven detalls en roda de premsa els regidors de Territori i Serveis Municipals, Jaime Peris i Manuel Cuesta.

“Estos 6.130.000 euros demostren amb fets que les diferents administracions miren Ontinyent amb bons ulls: son 20 voltes més diners dels que teníem en transferències de capital en 2012, el que pensem que és simptomàtic del treball que s’ha fet estos anys i que ara volem continuar”, destacava Peris. El regidor coordinador de Territori repassava inversions com els 2’2 milions d’euros que es destinaran a les millores a centres educatius dins del Pla Edificant, en concret als col·legis Martínez Valls, Vicent Gironés, Lluis Vives, La Solana, Carmelo Ripoll i Vall Blanca. També es destinaran 1’2 milions d’euros al projecte d’actuació sobre la Muralla de La Vila (dels quals 575.000 corresponen a una subvenció europea), que permetrà millorar l’estat de la muralla i instal·lar un ascensor panoràmic.

Altra partida sobre les quals s’ampliava la informació són la de les millores en La Vila corresponents el conveni amb la Conselleria de Territori per la sentència del IVVSA (800.000 euros), que contempla dues actuacions, una d’urbanització i altra de construcció d’habitatges, de les que està preparant-se la redacció tècnica dels projectes i es preveu adquirir les vivendes afectades.

De les millores previstes per a la xarxa d’aigua i clavegueram (300.000 euros) Peris destacava el positiu impacte que tindran per al diseminat, on es comptarà amb noves connexions. Dels 232.000 euros per a la millora de camins i vials amb ajuda de la Diputació, el regidor avançava que es contemplen actuacions en l’Avinguda d’Almansa, Avinguda Almaig, o carrers Santa Teresa i Pintor Segrelles.

De les noves intervencions dins del Projecte Riu Viu (160.000 euros) explicava que inclouen la regeneració de la zona verda situada junt al Molí Descals; i dins dels 129.000 euros que es rebran del programa “Som” de la Diputació (antic Pla Provincial d’Obres i Serveis), es contemplen fons per a l’adquisició del nou local d’AFAO, la substitució d’infrastructures al carrer Rafael Juan Vidal i la millora de l’àrea de jocs de la Plaça de la Coronació.

Jaime Peris també explicava que una de les últimes ajudes externes confirmades serà la de 115.000 euros del Govern d’Espanya per a executar millores al Barranc de la Puríssima, i donava apunta d’altres intervencions a executar des de l’àrea de Territori a càrrec dels pressupostos de 2019 com la reurbanització al carrers Tomás Valls; la millora de l’enllumenat als carrers Martínez Valls i José Iranzo; l’adequació dels parcs públics per a usos esportius; el canvi del sostre de l’edifici CREC o l’habilitació de les condicions per a la dotació de fibra òptica al barri de Poble Nou. El regidor també posava de relleu el manteniment de l’aposta per la rehabilitació de vivendes, comptant amb fons propis (200.000) i de les ajudes del programa ARRU (680.000); i de l’execució de millores de manera directa i indirecta als polígons industrials (amb fins a 700.000 euros).

Manuel Cuesta, per la seua banda, feia referència a la partida que permetrà donar continuïtat a les millores que l’Ajuntament executa als camins del disseminat cofinançades al 50% amb el veïnat. El regidor explicava que aquest sistema “enguany ens han permès millorar el Camí de Galindo, el Camí Vell d’Alfafara, el Camí Vell d’Agres o el de la Font Santa. Cada vegada queden menys camins de terra i això es positiu per a la seguretat i comoditat de les persones que transiten per estes vies”, destacava.

El regidor també al•ludia a l’adquisició de nous vehicles municipals per renovar la flota municipal; la creació d’una nova àrea per a gossos a l’entorn de la zona verda de Benarrai o les millores urbanes previstes al Carrer Bonavista del barri de Sant Rafel, “una reivindicació veïnal davant els problemes ocasionats per les pluges, i que resoldrem amb un nou desaïgue i el soterrament de les línies elèctriques, entre altres accions que detallarem pròximament”, avançava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here