Ontinyent xifra en 200.000 els espectadors dels actes de les Festes de Moros i Cristians

0
1028
Imatge de la celebració de les Ambaixades

Els serveis de recollida de residus d’Ontinyent arrepleguen 130 tones de fem durant els 5 dies de la ‘Setmana Gran’

Al voltant de 200.000 persones han acudit als principals actes de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent durant la coneguda com “Setmana Gran”, unes celebracions que han destacat per l’elevada afluència de public als diferents actes programats tant per l’Ajuntament d’Ontinyent com per la Societat de Festers, i la pràctica absència d’incidents rellevants al llarg d’estos dies, segons les dades i les valoracions aportades per la Policia Local.

Les xifres de l’elevada afluència de públic, quantificat per la Policia Local, venen avalades també per les dades facilitades a l’Ajuntament per l’empresa Recisa en un informe sobre els treballs de recollida de fem: durant els dies centrals de la “Setmana Gran”, del 25 al 28 d’agost els serveis de recollida de residus han replegat 130 tones de fem dels carrers.

Al mateix informe s’exposa que enguany les tasques de neteja s’han posat en marxa abans que les de recollida, de forma que s’ha pogut repassar més a fons el recorregut i s’ha pogut arreplegar les borses de brossa dipositades després de l’entrada que en anys anteriors eren retirades amb les brigades de repàs a mitjan matí. Altres aspectes positius destacats han estat el bon comportament en general de les comparses a l’hora de fer ús del servei de recollida i els contenidors assignats, o els bons resultats de la coordinació prèvia que ha permès evitar posteriors correccions dels treballs previstos durant les festes. Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat “el bon ambient i la tranquil·litat” amb la que s’han viscut les festes, fent-se també una valoració “molt positiva” de l’acceptació del conjunt de la programació complementària prevista des de l’Ajuntament.

Pel que fa a la programació municipal, les activitats previstes per l’Ajuntament dins del cicle “Ontinyent en Concert”, que incloïa els concerts de David Bisbal, Seguridad Social, Juares, In Vivo, Dani Miquel, Iván Lane o les orquestres Matrix i La Tribu reunien milers d’espectadors entre les actuacions organitzades a l’estadi El Clariano i la Glorieta, consolidada com a espai escènic de referència durant les festes. A més, cal destacar l’aposta que tots els anys es fa per contractar artistes o grups vinculats a gent d’Ontinyent, com són enguany els casos de Juares, Iván Lane o la Tribu.

Des de la Societat de Festers s’ha fet una valoració molt positiva de les festes, “que any rere any van avançant i millorant si cap”, i de l’ambient de tranquilitat amb que s’han viscut els actes. El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament “pel seu total i imprescindible recolzament per organitzar la festa” i també al·ludia al treball conjunt que s’està fent per aconseguir el reconeixement internacional, “un treball sense pausa que pensem que va en la línia correcta per a donar fruits”, assenyalava.

Cal recordar en aquest sentit que al marc d’aquest treball, una delegació de 7 periodistes que treballen per a mitjans d’Uruguai, Romania, Mèxic, Canadà, França, El Líban, Xina i Brasil, visitaven la ciutat convidats per l’Ajuntament per tal de difondre internacionalment les festes. Així mateix, la difusió mediàtica ha inclós un any més la retransmissió de les festes en les principals televisions de la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí