Ontinyent recicla més de 6 tones de vidre durant els Moros i Cristians

0
1281
Els contenidors de vidre han estat personalitzats durant les festes d'Ontinyent

Segons l’ajuntament les dades «constaten la responsabilitat respecte al reciclatge dels ontinyentins», que superen la mitjana de la província de València en el reciclatge

Ontinyent ha recollit més de 6.000 quilos de vidre durant els dies centrals de les festes de Moros i Cristians només en els contenidors especials que s’han inclòs dins de la campanya de recollida extraordinària ‘La reconquesta del vidre’ que ha realitzat conjuntament l’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidrio. D’aquesta manera, per tercer any consecutiu, la ciutadania aconsegueix la recuperació de 1.000 quilos diaris de vidre.

La campanya ha inclòs la instal·lació de diversos contenidors en les proximitats de les comparses, el repartiment de material, obridors, bosses o xapes amb emoticones de moros i cristians i la participació de ‘ecopatrulles’ que col·laboraven amb la retirada del vidre dels contenidors que anaven omplint-se.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, assegurava que “podem tenir unes festes més sostenibles i ecològiques i el bon acolliment d’aquesta iniciativa entre els festers i festeres ho demostra”. A més, Folgueras, recordava que els pròxims dies es farà públic quin lloc té Ontinyent en el ránking del concurs impulsat per Ecovidrio, www.lareconquistadelvidrio.es pel qual localitat que més vidre recicle rebrà un premi de 3.000 euros que es destinaran a l’acte de proclamació de càrrecs de 2018.

Els quilos recollits aquests dies corroboren la responsabilitat respecte del reciclatge de la ciutadania d’Ontinyent, ja que cal recordar que durant 2016 cada ciutadà d’Ontinyent va reciclar una mitjana de 21,4kg de vidre, superant la mitjana de la província de València que se situa en 14,4kg.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí