Ontinyent representarà a la província de València al consell rector de la ‘Red Innpulso CV’

0
1144
La reunió en la que ha participat Ontinyent s'ha celebrat a Salinas

La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació es constitueix a Salinas per liderar polítiques innovadores als municipis amb l’auspici de la Generalitat

L’Ajuntament d’ Ontinyent representa a la província de València al consell rector de la ‘Red Innpulso CV’, la xarxa que aglutina les 11 localitats valencianes distiguides com a Ciutats de la Ciència i la Innovació pel Ministeri d’Economia. La ‘Red Innpulso CV’ es constituïa este dimarts a Salinas, el municipi de menys habitants de tots els que conformen aquest nou organisme auspiciat per la Generalitat Valenciana, en un acte on acudien la 1ª tinent d’Alcalde i regidora d’Innovació Territorial, Rebeca Torró, i el regidor coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda.

L’encontre servia per constituir també el consell rector que conformen els municipis d’ Ontinyent (per la província de València), Vila-Real (Castelló, ostentant la presidència) i Alcoi (Alacant) a més d’Almussafes en representació dels municipis menors de 10.000 habitants a la xarxa. La ‘Red Innpulso CV’ també la conformen les localitats d’Alfas del Pi, Alzira, Gandia, Gata de Gorgos, Villena i València, i naix amb l’objectiu de “fomentar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats mitjançant la innnovació”, segons s’exposava a l’acte.

Cal recordar que el germen d’aquesta nova xarxa sorgia en febrer de 2016 en un encontre a Ontinyent, on els municipis valencians distingits com a Ciutats de la Ciència i la Innovació acordaven crear-la. A més a mes, s’avançava que aquesta nova entitat comptarà amb un grup de treball per liderar les polítiques innovadores als municipis dins la futura Agència Valenciana d’Innovació (AVI) que la Generalitat Valenciana constituirà aquest estiu. El qui serà vicepresident executiu d’aquesta entitat, Andrés García Reche, era precisament l’encarregat de tancar la reunió de hui.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La literatura en clau femenina d''Històries íntimes' guanya el 23é Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida

Rebeca Torró destacava la importància “de no competir sinó cooperar entre els municipis per a ser més competitius”. Torró assenyalava que “per a l’Ajuntament d’ Ontinyent ha estat molt important formar part de la Xarxa Innpulso a Espanya, i com que cada volta s’adhereixen més municipis a la mateixa i donat que la Generalitat vol donar importància a la innovació a través de polítiques transversals, volem que aquest siga un grup fort per treballar units i adreçar-se conjuntament a les administracions. Volem ser referents del municipalisme en matèria d’innovació”, manifestava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here