Ontinyent va ajudar a empreses locals a participar en 2017 en 11 fires i missions comercials de 6 països

0
1138
Imatge d'una reunó dels responsables municipals amb empresaris d'Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent treballa en una tercera convocatòria d’ajudes per participar en fires i elaborar catàlegs on es tractarà d’arribar a més empreses

L’Ajuntament d’Ontinyent va facilitar la participació d’empreses locals en 11 fires i missions comercials de 6 països durant 2017. Aquest suport ha estat amb els 51.000 euros en ajudes per a participar en fires i missions comercials i elaborar catàlegs, totalitzant-se un total de 23 subvencions de fins al 50% de les despeses realitzades per 14 empreses.

El regidor de Política Económica, Pablo Úbeda, avançava que l’Ajuntament està treballant en la que serà la tercera convocatòria d’estes ajudes per participar en fires i elaborar catàlegs, on en 2018 es tractarà d’arribar a més empreses, “ja que la demanda ha estat molt elevada, i per això, a més d’augmentar el pressupost fins als 60.000 euros en esta línia, modificarem les bases per repartir més els diners”, avançava.

Úbeda ha valorat de forma molt positiva les dades publicades en ‘Empreses exportadores de la província de València’, un estudi elaborat per la Cambra de Comerç i CaixaBank que constata que Ontinyent és un dels deu municipis que més exporten en València.

Concretament, la capital de la Vall d’Albaida es troba, amb 89 empreses exportadores, en el 7é lloc dins dels 82 municipis que han sigut objecte d’estudi. Entre els sectors que més exporten a Ontinyent es troben les indústries del tèxtil, de l’agroalimentació i del plàstic, entre altres.

Úbeda incidia en què aquestes dades “són indicadors positius que constaten el creixement econòmic del municipi” i destacava com és d’imprescindible la col·laboració entre les administracions públiques i el sector privat. Dins d’esta línia d’acció es troben les ajudes per a la participació en fires, missions comercials i catàlegs per a empreses locals, que entre les despeses subvencionables inclouen la confecció de mostraris per a les fires, el transport de la mercaderia de l’empresa, l’adequació de l’estand, l’elaboració de material promocional o la confecció de targetes de visita.

Altres accions impulsores de l’activitat en les empreses són l’Oficina de l’Emprenedor; la línia de microcrèdits impulsada per l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i Innovall; les ajudes al lloguer de naus i locals o les bonificacions de l’IBI a empreses que han creat llocs de treball indefinit. Úbeda afegia que “des del Govern d’Ontinyent hem cregut sempre que crear sinergies era necessari per a continuar creixent com a ciutat i l’Ajuntament seguirà donant suport a les nostres empreses exportadores” concloïa el regidor.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí