Ontinyent aconsegueix una unitat ‘CiL’ per a alumnat amb necessitats especials

0
562
La unitat estarà al CEIP Rafael Juan Vidal

La Conselleria atén la petició conjunta de Govern d’Ontinyent, Comissió d’Escolarització, Inspecció Educativa i famílies i posarà en marxa l’aula al CEIP Rafael Juan Vidal

Ontinyent comptarà el proper curs escolar amb una unitat especifica de comunicació i llenguatge (CiL) per a alumnat amb necessitats especials, que s’ubicarà al col·legi Rafael Juan Vidal. La Conselleria d’Educació atén així una demanda conjunta que venia realitzant-se des del Govern d’Ontinyent, la Comissió d’Escolarització, Inspecció Educativa i les famílies, confirmant-se la ubicació en aquest centre per comptar amb les condicions més adequades d’espais, infrastructures i ràtios.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que es reunia esta setmana per tractar l’assumpte amb la nova associació INCLOU-TEA de famílies d’alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista, (qui venia demanant aquest servei) destacava la noticia com “una nova mostra del canvi de sensibilitat del Consell cap a Ontinyent respecte a anteriors legislatures, un canvi que el Govern de Ximo Puig també mostra aportant fons per executar millores a les infrastructures educatives a la nostra localitat”, assenyalava.

La Unitat Especifica de Comunicació i Llenguatge (CiL) amb que es dotarà a Ontinyent està pensada per alumnat amb diagnostics del Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD) i també per aquells amb diagnostic Trastorn Especific del Llenguatge (TEL). Aquestes aules són experimentals, amb una ratio baixa d’alumnat (8 alumnes) que es troben dins dels centres ordinaris, i en el qual l’alumnat comparteix la jornada CiL i la seu aula ordinària. L’aula disposa d’una mestra d’Audició i Llenguatge, una mestra de Pedagogia Terapeutica i una educadora.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “aquesta aula d’integració socioeducativa, serà un espai central per a l’educació i per la socialització de les persones de hui i del futur, i així aconseguir que totes i tots pugam tenir una educació digna que té en compte les nostres peculiaritats i les nostres condicions”. A Ontinyent es possibilitarà amb criteris d’equitat i distribució de l’alumnat la escolarització a l’aula CiL. La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, que també assistia a la reunió, apuntava que “Aconseguirem que l’alumnat conega la diversitat, un món ric i real, aprenent el curriculum, socialitzant-se en les hores de pati, menjador, activitats extraescolars amb xiquets i xiquetes de diferents nivells”.

Per a aconseguir-ho cal recordar que l’Ajuntament i la Inspecció Educativa “també s’ha implicat no sols demanant esta aula sinó també adequant les instal•lacions per a que estigueren en les condicions necessàries”, assenyalava el regidor d’Educació, qui agraïa tota la tasca realitzada per l’Inspector Educatiu de la ciutat d’Ontinyent.

Borrell recordava que, atenent a les al•legacions presentades des del Consell Escolar ontinyentí, s’ha aconseguit una baixada de ràtio infantil de 3 anys des de 25 a 23, i es mantenen totes les aules a l’escola pública i concertada al municipi. A Ontinyent s’utilitza el bono infantil de la Conselleria en les escoletes concertades per a tots en les mateixes condicions, i amb l’augment de 29 xiquets i xiquetes censades a Ontinyent es compta amb 332 xiquets i xiquetes en 17 aules d’infantil.

L’alcalde afegia que “després de tots estos avanços no ens quedarem creuats de braços, i seguirem en el camí de les reivindicacions justes per a la ciutat, com ara el Conservatori, l’IES l’Estació o una Escola d’Idiomes pròpia”, avançava el primer edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here