Ontinyent ultima el dispositiu especial per al cap de setmana del ‘Bou en corda’

0
1355
Imatge de la reunió per a l'organització del dispositiu a Ontinyent

El recorregut es modifica enguany per evitar riscos a la zona en obres del barri de La Vila i es comptarà amb un reforç especial de seguretat i neteja

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa del ‘Bou en corda’, que se celebren aquest cap de setmana al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, esta setmana tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta on es va acordar entre altres coses que el recorregut del bou es modifica enguany per evitar riscos a la zona en obres del barri de La Vila, i es coordinava el reforç especial de seguretat i neteja que s’ha posat en funcionament.

La reunió va comptar amb la presència del regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris; el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; la regidora de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem; així com representants de les forces i cossos de seguretat, associacions veïnals, associació de Festes de la Puríssima i portadors del bou.

Com ve sent habitual, tot i que la normativa estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena d’aquestes pel recorregut. Manuel Cuesta explicava que estos dies previs, s’han dut a terme a més diverses tasques de condicionament de l’espai entre les quals es troba la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, la neteja dels voltants del riu, la col·locació de sorra als embornals i urinaris mòbils en diversos punts del trajecte. Igualment, durant el cap de setmana s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva en la zona i tractar que el recorregut siga el menys problemàtic possible per a minimitzar el risc de caigudes o accidents.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem, recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies. Guillem incidia en la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del Bou en Corda, “ja que, a més del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la col·laboració ciutadana és fonamental per gaudir de les festes sense incidències”. Els representants municipals confiaven que “ontinyentins i visitants donen una nova mostra del seu civisme i respecte, per gaudir de la festa i de tot allò que la ciutat pot oferir aquestos dies amb la màxima normalitat”, concloïen. L’embolà”, que començarà aquest divendres a les 15.30 donarà inici als actes taurins que aquest cap de setmana es celebraran a la ciutat, i que continuaran dissabte i diumenge.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí