Ontinyent treballa en un Pla d’Ús Públic del Pou Clar per combinar l’ús turístic, esportiu i ramader del paratge

0
839
Paratge Natural Municipal de l'Ombria-Pou Clar d'Ontinyent

El pla s’obri a la participació ciutadana amb la informació a les associacions i el Consell de Medi Ambient i la posada en marxa d’una enquesta oberta al públic

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Sostenibilitat, està treballant en la posada en marxa d’un Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar, amb ajuda de la Diputació de València. La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que amb aquest document “es pretén donar resposta a problemàtiques derivades de situacions com l’afluència estival de turistes o la necessitat de regulació d’activitats esportives o ramaderes, entre d’altres. Per a açò, i atès que la participació, igual que la sostenibilitat, és transversal a l’acció d’aquest Govern, anem a obrir el pla a la participació de la ciutadania a través d’una enquesta”, avançava.

Folgueras recordava que el Paratge Natural Municipal Serra l’Ombria-Pou Clar (PNM), declarat com a tal pel Govern Valencià el 26 d’octubre de 2007, compta amb un total de 2.587 hectàrees abastant la serra de l’Ombria d’Ontinyent, pertanyent a la serra del Benicadell, i els principals barrancs del riu Clariano que connecten amb aquesta: el barranc de Morera, el barranc de Gorgorròbio, el barranc del Port i la Lloma Rasa, el barranc Gran, i el barranc del Pou Clar. Per a l’aprovació del PNM es va redactar el Pla Especial que regula la normativa en el paratge però va quedar pendent la redacció del Pla d’ús i gestió.

A tal efecte, l’Ajuntament ha procedit a la contractació d’una empresa especialitzada per a la redacció d’aquest Pla, amb un cost de 6.680 euros més IVA, comptant amb una ajuda de la Diputació de València d’aproximadament el 50% d’aquesta quantitat, i durant un període previst de 6 mesos, començant els treballs el passat 13 d’abril.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bocairent obri hui l'exposició 'La transició a la democràcia (1974-1982)' de la Universitat d'Alacant

En el marc d’aquesta actuació, l’empresa va a iniciar des d’aquest proper diumenge la realització d’una enquesta “in situ” en la zona del Pou Clar i altres punts del Paratge, a més de fer-la arribar a diferents associacions i al Consell de Medi Ambient, i de fer-la accessible al públic en general a través de la web municipal www.ontinyent.es.

Patricia Folgueras animava a la ciutadania “a aprofitar aquesta nova oportunitat de participar de manera directa en la gestió dels recursos públics, i en aquest cas d’un recurs natural d’un valor immens com és el nostre Paratge Natural Municipal Serra l’Ombria-Pou Clar”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here