Ontinyent trau a licitació la coberta del CEIP Bonovista un 40% més car i incloent el pavimentat de 2 pistes

0
1059
Patricia Folgueras, Jaime Peris i Óscar Borrell, davant els plànols del col·legi

L’Ajuntament trau a licitació per 331.585 euros l’actuació que va haver de ser replantejada en retirar-se l’empresa que havia d’executar les obres

L’Ajuntament d’Ontinyent traurà a licitació esta setmana les obres de la nova coberta del pati del CEIP Bonavista, per un pressupost base de 331.585 euros. Es tracta de la segona licitació d’estes obres, que ja van ser adjudicades en 2017 a una empresa que renunciava en l’últim moment degut a l’augment del preu del ferro, material en el que es basa l’actuació prevista.

El regidor de Territori, Jaime Peris, explicava que aquesta renúncia “va motivar un replantejament de l’actuació amb un nou projecte que també s’ha vist afectat per l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractacions de l’Estat, que ha demorat tots els plecs de condicions administratives. Ara per fi traguem a licitació el nou projecte i hem aprofitat per a millorar la intervenció inicial, amb la inclusió de la pavimentació de dos patis del centre que també es venien demanant”. Així, amb l’augment en un 40% del pressupost base de licitació (de 194.386 a 331.585 euros) per part de l’Ajuntament, no sols es podrà assumir la variació als preus del ferro, sinó que s’inclouran també les millores a dues pistes de 1.900m² al pati de l’escola.

Els plecs de condicions ja estan signats i ara es publicaran en la plataforma de contractacions de l’Estat, estant previst que les obres es liciten i contracten en juliol, i s’executen a l’últim quadrimestre de l’any. L’actuació, per tant, coincidirà amb el desenvolupament del curs escolar, un extrem que el regidor d’Educació, Óscar Borrell, apuntava que “ja s’ha donat en altres ocasions, el tenir obres als centres en període lectiu, i si ben és cert que açò comportarà unes inevitables molèsties, pensem que atendre una demanda històrica com aquesta és molt important i anem a coordinar-se les regidories implicades i la direcció del centre per a que estes molèsties siguen les mínimes possibles”, assenyalava.

Esta tasca de coordinació s’estenia a l’IES Pou Clar, que cedirà les seues instal·lacions per a les activitats esportives de l’alumnat del Bonavista mentre duren les obres, després que el regidor d’Educació traslladara esta petició a la direcció del centre de Secundària, situat a pocs metres del col·legi. Per a l’hora del pati, l’alumnat del Bonavista disposarà de les pròpies zones verdes del centre.

La directora del CEIP Bonavista, Patrícia Folgueras, destacava que la comunitat educativa ha estat informada en tot moment per l’Ajuntament de les circumstàncies alienes al consistori que han motivat el retard en les obres, i tenia paraules d’agraïment per al consistori “per la millora del projecte inicial amb la inclusió d’estes dues pistes que es demandaven al Consell Escolar i que són molt utilitzades. És una actuació molt important no sols per al centre, sinó per a tot el barri de Sant Rafel”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí