Ontinyent trau a licitació la redacció del projecte de l’obra que possibilitarà un edifici de 12 habitatges de promoció pública

0
597
La Vila podrà comptar amb els nous habitatges.

L’Ajuntament porta al ple el projecte de reurbanització de l’espai entre el Carrer Callarís i el Carrer Trinitat

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el plec de condicions per a la contractació de la redacció del projecte d’obra de construcció d’un edifici de 12 habitatges al barri de La Vila, per un pressupost base de licitació de 125.139’68 euros i un termini de presentació d’ofertes fins al proper 15 de febrer. A la licitació de la redacció del projecte de l’obra de l’edifici seguirà pròximament la del la redacció del projecte de la intervenció entre els carrers Callarís i Trinitat, que s’aprovarà al ple d’aquest dijous.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, ha explicat que «es tracta de dos passos previs a la redacció dels dos projectes que donaran compliment a la sentencia del conveni incomplit per l’antic Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA), que suposarà una inversió de 3 milions d’euros de la Generalitat Valenciana als propers anys. És una actuació complexa, que requereix de molts tràmits com la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que vam aprovar la passada tardor, l’adquisició de les actuals vivendes en ruïna i la redacció dels projectes d’obra, el del nou edifici i el de la reurbanització de l’espai entre el Carrer Callarís i el Carrer Trinitat, que és el que traem avant ara», assenyalava.

L’edifici, amb 12 habitatges d’ús familiar residencial, es construirà sobre una parcel·la triangular d’aproximadament 775m² i un costat màxim de 50 metres, on es crearà un conjunt edificat amb una mitjanera destinat a vivendes amb una alçada màxima de 4 plantes sobre rasant i una de sòtan o semisòtan on es preveu construir un estacionament per a residents, adaptant-lo a la pendent de les voreres, tot amb l’objectiu d’incrementar l’habitabilitat del barri, conservar la població i atraure nous habitants.

Sanchis explicava que el consistori ontinyentí també porta a ple l’actuació prevista al tram comprés entre l’accés a La Vila des de la Plaça Major fins la paral·lela del carrer Roses. Un espai que serà demolit i enjardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció dels habitatges, tot mantenint l’espai d’esponjament i convivència creats a la Plaça Trinitat.

Els tràmits previs i la redacció dels projectes d’obra es preveu que estiguen a punt enguany, i l’execució en si dels projectes es preveu per als anys següents. Les intervencions prèvies s’executaran amb els 250.000 euros ja ingressats per la Generalitat Valenciana; que segons el conveni signat al seu dia concentrarà la major part de la inversió en 2022 (1.500.000 euros) i 2023 (1.226.000 euros).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí