Ontinyent tornarà a viure la representació medieval del ‘Cant de la Sibil·la’ per obrir el Nadal

0
1246
Imatge d'una escena de la representació del 'Cant de la Sibil·la' a Ontinyent.

L’Església de Santa Maria torna a acollir l’acte posat en escena per desenes de persones de nombroses associacions i entitats

L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà el proper dissabte la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, i que es realitza en esta data per la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant.

A l’igual que als últims anys, l’aforament a l’acte estarà limitat a les 600 persones que poden estar assegudes, per tal d’evitar problemes per a la representació i riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte. La representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores del proper dissabte, s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i els grup “La Colla” i “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista. La direcció musical estarà a càrrec de Francesc Tortosa, la direcció escenogràfica i tècnica de la Colla de Campaners d’Ontinyent, i la interpretació de la Dansa de la Mort la durà a terme Miquel Calabuig.

El regidor de Cultura, Álex Borrell, ha volgut destacar el fet que “aquest esdeveniment implique i faça participar a tantes associacions, el que permet gaudir del cant tenint cura tan la qualitat interpretativa com la musical i escenogràfica. Agraïm el seu treball a tots aquells i aquelles que permeten fer realitat un acte únic amb profunds arrelaments a la nostra història i tradició”, manifestava. Borrell animava a la ciutadania “a assistir dijous a l’Esglèsia de Santa Maria i gaudir d’aquesta cita única al nostre calendari cultural”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here