Ontinyent testarà la gestió directa del bus urbà fent-lo gratuït abans d’implantar la línia 2

0
2600
Sayo Gandia, Jorge Rodríguez i Inma Ibáñez

Des de l’1 de gener de 2020 el bus serà gratuït, i l’alcalde d’Ontinyent afirma que és una prova per constatar quina és el millor model de gestió

L’Ajuntament d’Ontinyent assumirà la gestió directa de l’autobús urbà per tal de fer-ho gratuït des del proper 1 de gener. Així ho ha avançat hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa on compareixia acompanyat per les regidores Sayo Gandia (Medi Ambient) i Inma Ibáñez (Transport Públic), on es presentava el nou model de gestió, que serà abordat al ple municipal d’aquest dijous.

L’alcalde explicava que amb esta mesura “volem testar la gestió directa per comprovar si va a ser millor licitar l’adquisició d’autobusos d’emissions zero o licitar la prestació de tot el servei. Així, una vegada testat, podrem implantar la línia 2, que millorarà les comunicacions amb els instituts, l’estació de ferrocarril o el cementeri, i que serà imprescindible de cara a la posada en funcionament del nou hospital”, avançava.

L’ús del bus serà totalment gratuït, sense requerir-se cap tiquet ni abonament, “una bona oportunitat que animem a aprofitar a tota la ciutadania”, manifestava el primer edil. Per dur a terme aquest canvi, el projecte de pressupost municipal per a 2020 preveu una partida de 145.000 euros, quantitat notablement inferior als 250.000 euros anuals dels que parlaven els estudis inicials.

La regidora de Transport Públic, Inma Ibáñez, destacava que “promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants”. Per això, la novetat del transport gratuït s’aparellarà a la realització de diverses millores en la prestació del servei: es millorarà l’estat de les marquesines i s’ampliarà el seu número; es col·locaran plànols del recorregut on constaran els horaris; es repintaran les parades i es modificarà el recorregut per fer més curt el temps del trajecte entre parades.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat accedeix a rebaixar més d'un 15% el preu de 66 VPO buides des de 2011 a Albaida

Jorge Rodríguez destacava que “lluitar contra el canvi climàtic des de qualsevol àmbit ja no és una opció, com vam

poder comprovar el passat mes de setembre a la nostra ciutat amb la DANA. I si hem d’exigir als governs dels països que actuen, també hem de contribuir a escala local amb el nostre granet de sorra, amb accions com la potenciació de l’ús transport públic. Perquè amb xicotets gestos també podem ajudar a canviar el món”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here