Ontinyent tancarà l’Any Gomis amb música, teatre i la presentació de la revista Almaig”

0
593
Sayo Gandia i Manuel Requena han presentat els actes finals
Sayo Gandia i Manuel Requena han presentat els actes finals

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà aquest divendres dia 16 l’acte de cloenda de les activitats del ‘Any Gomis’, impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals en record de l’artista més universal de la ciutat en la seua història.

L’acte, que tindrà lloc a partir de les 19,30h, inclourà la projecció d’un vídeo on es repasarà les activitats realitzades al llarg de l’any; i la representació de la producció teatral ‘Gomis, un heroi romàntic’ amb els actors Ramón Ródenas i Nel·lo Gòmez, que es representa esta setmana per als escolars de la ciutat, i que ha acompanyat a l’edició del conte del mateix títol obra de Santiago Sanchis il·lustrat per Vicent Beneyto.

En l’acte també es presentarà el número XXXII de la revista ‘Almaig, estudis i documents’ que edita l’Associació La Nostra Terra, que inclourà diversos contiguts dedicats al reconegut com a l’artista més universal de la ciutat en la seua història. En l’acte, que comptarà amb la intervenció del musicòleg aieloner Llorenç Barber, també es presentarà la reedició d’un CD amb cançons romàntiques de Gomis.

La coordinadora de la Comissió Organitzadora de l’Any Gomis, la regidora Sayo Gandia, tenia paraules d’agraïment “per a les més de 50 entitats, associacions i particulars que han participat, i especialment a l’Associació La Nostra Terra pel seu intens treball des del minut zero i al Conservatori Profesional de Música Josep Melcior Gomis, que reivindica al músic en el seu propi nom i que amb cesio a l’Ajuntament de partitures seues obtingudes d’altres països han ajudat a enriquir el nostre patrimoni musical”.

Gandia també feia especial al·lusió a l’exposició ‘Les Ciutats del Músic’ organitzada per l’Ajuntament i la Diputació de València, amb la col·laboració de la Fundación Aguas de Valencia i la Fundació Universitària Campus Ontinyent, i que ha pogut estar visitada a la Casa de Cultura d’Ontinyent, el museu MUViM de València i el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Vall d’Albaida rep 45,3 milions en inversions de la Diputació fins a 2018, un 72% més que en l’etapa anterior

La mostra, comissariada pel president de La Nostra Terra, Ignasi Gironés, ha estat un de les activitats centrals d’una programació on s’ha recordat a l’autor del primer himne oficial d’Espanya amb 4 conferències, 4 concerts, 3 rutes teatralitzades, 2 setmanes culturals (al propi Conservatori i l’EPA de Sant Carles, que va elaborar i cedir un bust de Gomis a l’Ajuntament), o els espectacles dedicats pels ballets Ópera i Masters en la cavalcada de Reis i el Pregó de les Festes de Moros i Cristians. També han hagut iniciatives privades al marge d’esta programació, com l’edició d’un conte de Miquel Àngel Múrcia i un sopar temàtic en un restaurant a càrrec de l’’associació gastronòmica Foc i Cassola.

Junt a Sayo Gandia compareixia en representació de l’Associació Cultural La Nostra Terra el professor Manuel Requena, qui va agraïr “que es comptara amb nosaltres per participar d’un treball al que sempre li hem mostrat dedicació, com és recuperar la memòria de personatges il·lustres d’Ontinyent per a que no caiguen en l’oblit”. Així, a l’edició d’enguany de la revista ‘Almaig’, Gomis estarà present a la portada, en alguns articles i en la publicació dels textos de 2 de les 4 conferències realitzades dins l’Any Gomis. La revista no serà monogràfica en mantenir la seua habitual aposta per la varietat de continguts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here