Ontinyent tanca un acord amb els sindicats per reduir el pagament d’hores extraordinàries de la Policia Local

0
1763
La regidora Natàlia Enguix amb agents de la Policia Local d'Ontinyent.

L’Ajuntament condiciona el pagament de la productivitat a la Policia Local a la realització de campanyes específiques i mesurables

La regidora de Personal i primer tinent-alcalde d’Ontinyent, Natàlia Enguix, ha tancat un acord amb els sindicats de la Policia Local amb el qual es condiciona el cobrament de la productivitat al compliment d’una sèrie de campanyes específiques i periòdiques per part dels agents. Es desvincula així la realització d’hores extraordinàries del complement de la productivitat, la qual cosa suposarà un important estalvi per a l’ajuntament en aquest capítol, atés que fins ara era necessari que cada agent realitzara i cobrara un mínim de 8 hores extraordinàries per a percebre aquest complement. L’objectiu d’aquest nou sistema, segons s’exposa a l’acord, és «convertir a l’agent en responsable del seu treball i no en un complidor d’horaris» per tal d’aconseguir «un increment de la productivitat» mitjançant un sistema «més lògic i eficient».

«Estem davant d’un acord molt treballat -ha destacat Natàlia Enguix- que implanta un sistema de treball per campanyes que busca elevar el rendiment dels agents de manera eficient i transparent, estalviant diners a l’ajuntament en hores extra», ha volgut remarcar la primera tinent-alcalde, qui ha dut el gros de les negociacions que han durat prop de mig any.

Per la seua part, el subinspector de la Policia Local i representant sindical, Eduardo Revert, valorava positivament l’acord «perquè representa la culminació d’una negociació llarga», però també perquè «inaugura un nou tipus de relació en la conjunció dels interessos de la direcció política amb la representació sindical de la policia local. Inaugura aquesta relació d’acord amb la bona fe negociadora i a la confiança». Els sindicats destaquen que amb aquest acord s’aconsegueix «implementar noves fórmules laborals que aporten una major eficàcia i professionalitat a l’hora d’exercir la tasca diària de la Policia Local», a més d’afavorir la conciliació de la vida familiar i labor de la plantilla.

Enguix ha explicat que aquest nou sistema de retribucions per campanyes i objectius persegueix «una transformació del servei» per aconseguir «més eficàcia i transparència» en les tasques que realitzen els agents. «Amb la implantació d’aquest sistema per campanyes es podrà avaluar l’eficàcia de la tasca policial i planificar millor el servei», ha assenyalat la regidora de Personal, qui ha agraït el clima constructiu que ha imperat en les negociacions amb els sindicats policials.

En aquest sentit, a l’acord s’avança que les campanyes atendran «les dificultats derivades dels nous reptes que ha exigit la pandèmia del coronavirus», així com la falta de mitjans humans derivats d’anys i anys de limitacions del Govern d’Espanya a la contractació de nous efectius. Al mateix temps, en una realitat cada vegada més canviant – s’explica al document-, es fa necessari «noves fórmules» laborals que aporten «una major eficàcia i professionalitat» a l’hora d’exercir la tasca diària de la Policia Local. En definitiva, es considera que treballar per campanyes on es fixen uns objectius és «una estratègia idònia per a poder mesurar objectivament diversos aspectes relacionats amb l’activitat policial».

«Quan treballem per objectius, el col·lectiu té clar com ha de ser el fruit del seu treball i haurà complit amb la seua comesa quan les tasques estiguen realitzades, convertint al treballador o treballadora en responsable del seu treball, no en un complidor/a d’horaris», es detalla a l’acord. En aquest sentit, en paraules del subinspector de la policia «segons este acord, s’acabarà amb el fet del compliment d’horaris del policia i passarem a una implicació personal dels agents en la consecució d’una sèrie de metes programables». Per a començar a treballar amb el sistema de campanyes, «s’acordaran quins objectius s’han d’aconseguir i el termini per a portar-los a terme». Aquests objectius han de ser, segons s’especifica a l’acord, «específics, mesurables, assolibles i realistes».

Les campanyes seran elaborades conjuntament per la Regidoria de Policia Local i la Prefectura, que fixaran els objectius que es desitgen aconseguir en cada campanya, podent ser canviats o adaptats segons les necessitats i a proposta de la Regidoria de Policia. Si fóra necessària una major dotació de personal per a dur a terme el desenvolupament d’algun objectiu, es reforçarà el serveid mitjançant la realització d’hores extraordinàries, tot i que aquest extrem queda a criteri de la regidoria. Al mateix temps, el compliment dels treballs realitzats i dels objectius complits serà informat mensualment per la Prefectura reflectint detalladament les campanyes realitzades, els agents que han participat en cada campanya i fent constar el resultat de les intervencions, així com qualsevol incidència a tindre en compte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí