Ontinyent tampoc celebrarà le seues festes de Moros i Cristians en 2021

0
1631
Imatge de l'entrada de moros i cristians d'Ontinyent.

El president dels Festers d’Ontinyent explica que les comparses han decidit per unanimitat suspendre les festes de 2021 per no poder-se fer amb plenitud ni amb actes multitudinaris

El president dels Festers d’Ontinyent, Vicent Pla, ha anunciat que enguany tampoc se celebraran els Moros i Cristians tradicionals del mes d’agost, una Festa d’Interés Turístic Nacional.

A diferència d’altres festes com les Falles de València i d’altres ciutats com Gandia o Sagunt, o també els Moros i Cristians de Torrent, l’entrada d’Ontinyent no es produirà -com tampoc les Fogueres de Sant Joan d’Alacant- després que ho haja aprovat per unanimitat l’assemblea en la que participen les 24 comparses locals.

Vicent Pla ha explicat que es va reunir fa dues setmanes amb consellera de Sanitat, Ana Barceló, una vegada acabat l’Estat d’Alarma per valorar la situació de la pandèmia i el full de ruta a seguir a curt i llarg termini. Allí es va plantejar que en cap cas s’ha parlat d’autoritzar festes, sols actes reduïts a partir de setembre, i amb riguroses condicions de seguretat com distanciament social, mascareta, control d’aforament i sempre a l’aire lliure.

Amb tot el president destaca que el punt de evitar aglomeracions «al nostre parer ens col·loca davant un impossible metafísic: festes populars i multituds són dos conceptes inseparables» i que «no es poden fer celebracions en un ambient «de normalitat absoluta, ni de tan sols una mínima normalitat»; puntualitza així que «si conselleria haguera permés el retard d’unes setmanes o mesos però amb els actes en la seua integritat potser hauríem acceptat l’ajornament».

Afegeix el president que estem en una «brutal pandèmia que ara encara la seua recta final», però que l’eixida «també provoca incertesa». «La Societat de Festers no pot ni ha de generar falses expectatives, no pot ni ha d’incitar a festeres i festers a que invertisquen i comprometen il·lusions i despeses, no podem tancar un cicle fester en fals, no seria just».

Amb tot conclou que «nosaltres som partidaris d’esperar a temps millors per celebrar les nostres festes en tota la seua plenitud, al marge de restriccions que desvirtuen la seua essència. Si hem esperat tot este temps, de segur podem esperar pacient el que siga necessari perquè fins la més dura de les tempestes té un final».

D’una altra banda Pla reconeixia que no es pot descartar que la Societat de Festers organitze algun acte que permeta la normativa vigent. A més a més recordava que també per unanimitat de la junta de govern, i amb suport de totes les comparses, a més de suspendre les festes de 2021 i passar-les a 2022, es fa amb tots els ordres i càrrecs que s’havien designat per 2020.

Finalment Vicent Pla explica que s’ha entrevistat amb l’alcalde Jorge Rodríguez per proposar-li que els recursos municipals que s’aporten a la festa es destinen a polítiques socials i ajudes a sectors.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí