Ontinyent se suma a l’Any Miguel Hernández amb un espectacle de teatre, poesia i música

0
1072
El concert tindrà lloc indrà lloc el proper 13 d'octubre al Teatre Echegaray

L’Ajuntament col·labora amb la SUAMO en una obra que donarà a conèixer la figura del poeta en l’última part de la seua vida

La ciutat d’Ontinyent se sumarà en breu a l»Any Miguel Hernández’ amb el qual la Comissió de Cultura del Congrés commemora el 75 aniversari de la mort del poeta alacantí. Ho farà a través d’un espectacle de teatre, poesia i música organitzat per la La “Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent” (SUAMO), que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament, i que tindrà lloc en el Teatre Echegaray. L’espectacle tindrà lloc el proper 13 d’octubre al Teatre Echegaray.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, animava a la ciutadania “a aprofitar aquesta gran oportunitat de gaudir d’un dels grans poetes de la història”, i afegia que “que no hi ha millor forma de retre homenatge a algú que va lluitar per la llibertat republicana i que va ser empresonat per açò que donar a conèixer al món el seu treball i la seua figura”.

Jorge Rodríguez afrima que el Govern d’Ontinyent «sempre ha estat compromès amb la recuperació de la Memòria Democràtica i exemple d’açò ha sigut la recuperació dels refugis antiaeris del Regall i Tortosa i Delgado o l’exhumació i identificació dels 13 presos afusellats en el Cementeri Municipal», i que “per açò no podíem passar l’oportunitat de col·laborar amb la SUAMO en aquest homenatge” incidia el primer edil.

En l’acte també intervenien el regidor de Cultura, Àlex Borrell, la presidenta de la SUAMO, Trini Belda, el director musical, de l’obra, José Francisco Mira, i el director artístic, Edu Costa, qui explicava que l’obra se centrarà en l’última part de la vida del poeta en la presó, on està pres pel règim franquista i finalment mor en 1942. En aquest període Hernández reflexiona i escriu sobre la vida i l’esperança després de la Guerra Civil. La representació comptarà amb l’actuació de Víctor Palmero (La que se Avecina) en el paper d’Hernández i el propi Edu Costa que encarnarà a un retor amb el qual el poeta es relacionarà; tot açò anirà acompanyat per la narració en off de varis dels seus poemes de la mà del conegut actor, i guanyador de dos Goyas, Miguel Gutiérrez Caba.

Per la seua banda, José Fco. Mira explicava que els músics de la SUAMO també tindran un paper important, no solament interpretant diverses peces dedicades a l’autor sinó també interactuant en la pròpia obra. Així, s’interpretaren peces dels compositors Saúl Gómez o José Miguel Fayos, entre uns altres. Pel que fa al regidor de Cultura, Àlex Borrell, agraïa a la SUAMO per “apostar en majúscules per la cultura a Ontinyent i oferir a la ciutadania una aposta alternativa, original i de qualitat en la qual integren la música amb el teatre i la poesia”.

Les entrades ja es troben a la venda a un preu de 10 euros a través de la web de Caixa Ontinyent, en la seu de la SUAMO (c/ Dos de Maig, 72) o una hora abans de l’espectacle en taquilla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí