Ontinyent se suma a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere de la Diputació

0
574
Ajuntament d'Ontinyent

L’Ajuntament pretén consolidar-se com una institució fonamental en la prevenció i la lluita contra les violències masclistes

La Junta de Govern Local d’Ontinyent ha aprovat l’adhesió de la localitat a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere impulsada per la Diputació de València. A més a més, s’ha procedit a nomenar a la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, com a representant d’Ontinyent dins de la Xarxa.

Aquesta iniciativa va ser presentada a finals de maig per l’alcalde i president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament té com a objectiu consolidar-se com una institució fonamental en la prevenció i en la lluita contra la violència de gènere per la seua proximitat amb la ciutadania i amb les seues necessitats i engegar mesures integrals de prevenció, sensibilització i intervenció que permetran impulsar el treball de la Xarxa entre la Diputació i el consistori per a aconseguir erradicar les violències masclistes.

La Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere permetrà posar en comú les bones pràctiques i millorar la resposta dels ajuntaments als casos de violència masclista oferint una protecció integral a la dona en qualsevol punt de la geografia valenciana.

Per a unir-se a la xarxa els municipis deuen complir diversos requisits o comprometre’s a fer-ho com disposar d’una regidoria o delegació de la dona i d’un pla d’igualtat o contra la violència de gènere; formar part del sistema de seguiment VioGén; disposar d’un protocol local de protecció, formar al personal tècnic, polític i policial en la matèria; engegar campanyes de prevenció; i disposar d’un equip de professionals compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador o treballadora social i un agent d’igualtat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Mercadona lanza ofertas de empleo en Torrent, Ontinyent, Riba-roja, l’Alcúdia y València

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here