Ontinyent se suma a la campanya ‘Pobresa Zero’ amb un stand explicatiu, una exposició i una concentració ciutadana

0
1039
La regidora Katty Ushiña, durant la presentació de la campanya

Katty Ushiña fa una crida a la ciutadania a reflexionar sobre els vincles entre pobresa, desigualtat i sobreexplotació dels recursos naturals

Un stand explicatiu al mercat de dilluns, una exposició sobre la els projectes de Creu Roja al tercer món i una concentració i lectura d’un manifest són les accions que es desenvoluparan esta propera setmana a Ontinyent al marc de la campanya «Pobresa Zero”, promoguda per la Coordinadora Valenciana d’ONGD a la Comunitat Valenciana, i organitzada en Ontinyent des del consells de Cooperació de la ciutat.

La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, ha explicat que enguany la iniciativa porta com a lema «Ens volem sense pobresa i defensant el planeta», fent una crida a la ciutadania a reflexionar sobre els vincles entre pobresa, desigualtat i sobreexplotació dels recursos naturals. En paraules de la regidora, «la pobresa, la discriminació de les dones i el canvi climàtic son el resultat directe d’un sistema econòmic que es basa en la desigualdat i el la explotació sense límits del planeta i de les persones, especialment de les que suporten la càrrega del treball de cures no remunerades i se’ls impedeix accedir a recursos en igualdat de condicions amb els homes. Només canviant el model econòmic podrem fer front a l’emergència climàtica, a la desigualdat entre dones i homes i a la pobresa estructural», manifestava.

Les activitats de la campanya a Ontinyent començaran al mercat de dilluns, on es comptarà amb un stand explicatiu on es lliurarà merchandising a partir de les 10:30 hores. A més a més es mostrarà des de dimarts a les 19:30 hores en el Centre Comercial El Teler l’exposició de Creu Roja «Més de 25 anys Cooperant en la Comunitat Valenciana», amb un resumen de fotos explicatives dels projectes desenvolupats per Creu Roja al llarg dels 25 anys amb col·laboració d’entitats locals com l’Ajuntament d’Ontinyent. Igualment, dijous es procedirà a la lectura del manifest de la campanya Pobresa Zero en la plaça de l’Ajuntament, comptant-se amb la participació de les regidories de Cooperació, Medi Ambient i Igualtat; i a més a més es penjarà durant tota la setmana la pancarta de la campanya Pobresa Zero al balcó de l’Ajuntament vell.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí