Ontinyent reurbanitzarà el carrer Pare Fullana per tal de multiplicar l’espai per a vianants i reduir les fuites

0
1596
Imatge de la reunió de Jorge Rodríguez amb els veïns

L’alcalde presenta a l’Associació de Veïns l’actuació inclosa al Pla d’Eficiència Urbana que també permetrà millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua potable

L’Ajuntament d’Ontinyent procedirà enguany a la reurbanització del carrer Pare Fullana, una de les vies principals del barri de Sant Rafel, amb una inversió prevista de al voltant de 560.000 euros que permetrà multiplicar l’espai per a vianants i reduir les fuites en la xarxa d’aigua potable. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat per diversos regidors entre els quals estava el de Territori, Joan Sanchis, presentava l’actuació a l’Associació Veïnal del barri, que donava el seu vist-i-plau i acollia amb satisfacció les obres previstes.

Joan Sanchis explicava que la intervenció “va a ser un projecte emmarcat al Pla d’Eficiència Urbana 2019/2020, que com veníem fent en altres actuacions, ens permetrà seguir avançant cap a una ciutat mes accessible, segura i còmoda per als vianants. En aquest cas anem a actuar en un dels carrers més llargs i importants del barri de Sant Rafel, on el veïnat venia reclamant una intervenció per ampliar l’espai per als i les vianants, ja que hui en dia la vorera es tan estreta que presenta dificultats per a la mobilitat, al punt que quan es trauen els recipients del fem, la gent ha d’anar a peu per la calçada”, destacava.

Des de l’Associació Veïnal del barri de Sant Rafel, la seua presidenta, María Modesta Pastor, manifestava que des del col·lectiu veïnal s’està “molt contents, perquè és una obra que veniem reivindicant per poder circular millor a peu pel barri. Anem a adaptar el carrer Pare Fullana a les condicions per les que s’està apostant a la Unió Europea, i només ens queda esperar que s’execute prompte i amb normalitat”, manifestava.

La intervenció, amb caràcter bianual (s’executarà entre el segon semestre d’enguany i el primer de l’any vinent) contempla l’ampliació de l’espai per a vianants, que passaran dels 630m2 actuals a més de 1.400 m2. També es procedirà a l’execució d’una placeta per millorar la seguretat en la intersecció dels carrers Pare Fullana,

Carlos Díaz i Juan XXIII, per a fer un lloc més amable per als vianants, amb col·locació d’arbrat de l’espècie Laurus Nobilis i 6 bancs. Igualment, s’executarà l’ampliació d´una de les voreres en el carrer Carlos Díaz, connectant-se la futura placeta amb la ja existent en la intersecció entre Carlos Díaz i Cristòfol Colon.

A més a més, s’adequarà els passos de vianants de les interseccions dels carrers amb Pare Fullana perquè siguen accessibles; es renovarà el paviment asfàltic i es renovarà la xarxa d’aigua potable municipal, tant en el carrer Pare Fullana com en el tram de Carlos Díaz, on es substituiran el conductes de fibrociment existents des de fa més de 40 anys per noves canonades de fundició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here