Ontinyent conclourà la reurbanització de la Vila després d’haver invertit més de 1 milió d’euros al barri

0
791
Jorge Rodríguez s'ha reunit amb els veïns acompanyat de diversos regidors

Jorge Rodríguez presenta al veïnat la tercera fase d’obres que s’executarà al tram comprés entre la plaça de Sant Pere de Verona i el carrer Trinitat

Ontinyent conclourà en breu la reurbanització de La Vila després d’haver invertit més de 1 milió d’euros al barri. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava este dimecres al veïnat la tercera fase d’obres de reurbanització que s’executarà al tram comprés entre la plaça de Sant Pere de Verona i el carrer Trinitat, amb un pressupost base de licitació de 350.000 euros i un període d’execució de 6 mesos.

El primer edil, que acudia acompanyat pels regidors Jaime Peris, Joan Sanchis, Óscar Borrell, Tudi Guillem i Matilde Francés, destacava que aquesta obra “mostra amb fets, una volta mes, la ferma aposta del Govern d’Ontinyent per seguir recuperant un barri històric i patrimonial que també ha de ser un barri amb futur. Millorar les condicions de vida als barris també és invertir en les persones, i en aquest sentit la Vila, amb una trama urbana on no s’havia intervingut en 30 anys, i amb un gran potencial com a atractiu turístic, requeria d’intervencions com aquestes”, explicava.

Segons detallava en l’encontre el regidor de Territori, Jaime Peris, l’actuació està inclosa al Pla d’Eficiència Urbana 2018/2019, i a l’igual que les dues anteriors fases (des del carrer Esglèsia dins la Plaça de Sant Roc, i des dels carrers Sant Pere i Cordellat fins la Plaça de Sant Pere), contempla la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i sanejament, unificació vorera i via amb una trama de llambordes que millorarà la seguretat i la comoditat dels vianants, millores a la xarxa de clavegueram, enllumenat i instal·lacions elèctriques, pavimentació i senyalització, dotant d’una nova imatge els carrers.

A aquestes actuacions cal sumar altres ja realitzades com la millora de l’accés al barri des del carrer de les Roses, on s’ha renovat el paviment i les voreres del tram final i s’ha creat un espai d’aparcament al carrer Trinitat; la millora de l’accés al Palau de La Vila o l’Esglèsia, ampliant les voreres del carrer de la Magdalena i l’adequació de l’esplanada de Tortosa i Delgado (donant-li una nova imatge com a espai recreatiu i d’estacionament); o les diverses intervencions del Pla de Sanejament de Nuclis Històrics per millorar la seguretat i esponjar el barri.

‘L’Ajuntament al barri’

En la jornada d’aquest dimecres, el consistori reprenia també a La Vila ‘L’Ajuntament al barri’, la nova via de foment de la participació ciutadana que preten augmentar el contacte directe amb el veïnat, explicant les accions realitzades, els nous projectes, i recollint suggerències i recomanacions de millora tant de particulars com d’associacions i col·lectius de cada zona. L’alcalde, que també participava d’aquesta acció, i mantenia contacte directe amb el veïnat a peu de carrer, posava de relleu que l’aposta del Govern d’Ontinyent per recuperar el barri “no sols inclou el milió d’euros invertits en reurbanització i millores als carrers, sinò també tot un seguit d’accions per rehabilitar i revitalitzar”, recordava.

En aquest sentit, des del Govern d’Ontinyent es recordava els més de 700.000 euros en ajudes atorgades per l’Ajuntament, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge per rehabilitar cases en esta zona; la primera fase de la recuperació del pati per a usos públics de la Casa Barberà, amb una ajuda de 140.000 euros de la Diputació de València, o la posada en marxa d’una residència d’estudiants per dinamitzar i rejovenir la zona. A més a més, cal recordar les noves passes per revitalitzar el barri com atractiu turístic, tant amb accions incloses dins la programació cultural (cultura de barri, les colònies musicals, Ontinyent Medieval o els concerts acústics al Palau, entre d’altres) com la rehabilitació de dos refugis antiaeris (‘El Regall’ i ‘Tortosa i Delgado’) que formaran part d’una nova ruta turística.

La Presidenta de l’Associació Veïnal, Puri Ruiz, mostrava la satisfacció del veïnat per l’anunci de l’inici de la tercera fase de les obres de reurbanització, així com per el seguit d’intervencions que esta executant l’Ajuntament a La Vila durant els últims anys, “que eren molt necessàries desprès de dècades en les que no s’havia fet res. Ara tot allò que se’ns ha dit està fent-se realitat, i estem molt contents”, manifestava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here